Listan: "Hon inte bara knockade stjärnorna"

Nu har ännu ett skidåkaress med namnet Sva(h)n presenterat sig. Hon är med i toppen av vår lista.

Vilken sensation Linn Svahn (t.v i bild) ställde till med när hon vann sprinten i Davos.

Vilken sensation Linn Svahn (t.v i bild) ställde till med när hon vann sprinten i Davos.

Foto: TT

Sport2019-12-19 06:50

Glödhett

Fotbollshysterin

Puh, nu är den över! Och vilken avslutning det blev. Från att ha inletts i ganska så lugnt tempo, blixtrade det till i slutet av årets frimånad. De sista skälvande dagarna och vissa fall timmarna hände det grejer i flera av våra lokala fotbollsklubbar. Som... Ståhlgren till Gullringen, Ljungberg till VIF, Steinholtz till Målilla och så vidare. 

Hett

Ännu en Svahn!

Gunde Svan är en av våra största skidfantomer någonsin. Nu har en annan Svahn presenterat sig: Linn Svahn. Och hon kom från typ, ingenstans. I sitt första riktiga världscupslopp slog hon alla med häpnad. Hon inte bara knockade stjärnor som Stina Nilsson och Caspersen Falla, hon vann rubbet i sprinten i Davos.

Varmt

Nye kanadicken

De får säga vad de vill. Att värva, särskilt spelare från ett annat land, väcker alltid känslor. Mina i alla fall. Det väcker en nyfikenhet, en spänning. Nu har VH fått in kanadicken Kristoff Kontos. Ska bli jätteintressant att följa honom i inledningen på fortsättningsserien och se vilken klass han håller. Fågel, fisk eller mittemellan? Hoppas förstås på det förstnämnda.

Ljummet

"Freddies" inträde

Wow. Fredrik Ljungberg blir huvudtränare i Arsenal. Så häftigt. Nog för att jag har mitt hjärta hos Arsenals största rival, Tottenham. Strunt samma. Jag vill att det ska gå bra för Gunners nu när "Freddie" leder dem. Men... starten har inte varit något vidare. Inte alls. 

Kallt

För unga för spel

Jag förstår tanken, men ibland blir det så fel. Åldersstoppet i bland annat innebandyn i Småland, riskerar att slå ut mindre klubbar. Klubbar som kanske redan innan kämpade hårt för att få ihop lag till sina matcher (se Vimmerby IBK dam) fick det plötsligt mycket svårare efter de nya reglerna, som hindrar potentiella A-lagsspelare från att spela för att de inte har åldern inne. Vissa kanske lägger av helt med sporten. Det borde inte vara åldern som begränsar spelare från att få verka på seniornivå eller inte. Det avgörande borde vara hur mogen spelaren i fråga är – och kunnandet. 

Iskallt

Wolfsburg, eh...

MFF till slutspelet i Europa League. Grattis. Jag gillar MFF. Men lottningen blev sådär. Tyska Wolfsburg låter tråkigt i sextondelsfinalen. Sportsligt? Tufft. Publikdragande? Knappast. Inte särskilt roligt heller att inget lag utanför de fem bästa nationerna (Spanien, Italien, England, Tyskland och Frankrike) tog plats i slutspelet i Champions Leauge. 

Det ska bli intressant att följa Kristoff Kontos.
Det ska bli intressant att följa Kristoff Kontos.
Karta: Vimmerby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!