Listan: Här är toppen och botten

Våren är här. Dags för ett vårskrik i skogen helt enkelt.

Våren är här. Dags för ett vårskrik i skogen helt enkelt.

Foto: Bänkt Olsson

Sport2019-03-30 10:00

Glödhett

Hoppas på mästartakter

Då är dags igen för Sveriges populäraste och heta liga, Allsvenskan. I ett allsvenskt tips som jag plitade ner häromdagen hade jag AIK som vinnare, MFF som tvåa, Häcken som trea, Norrköping som fyra, Djurgården som femma och Bajen som sexa. Hoppas på mäktiga scener och häftiga tifos från allsvenskans olika arenor. Det brukar ju vara så. I den stora bilden här intill ser ni hur Allsvenskan skulle sluta om man går efter ekonomi.

Hett

SHL-utmanarna

Oskarshamn har blivit en idrottsstad att räkna med. OAIK var på vippen att ta sig in i elitfotbollen i höstas, men föll i en dramatisk drabbning i kvalet mot Varberg. Craftstaden är med strax under toppen i allsvenskan i innebandyn på herrsidan – och så har vi då IKO. De hade segern som i en liten ask i första mötet i direktkvalet till SHL mot Timrå och är såklart en underdog i den här matchserien. IKO i SHL. Hur häftigt vore inte det...

Varmt

Solen

Det börjar bli dags för det årliga vårskriket, a la Ronja Rövardotter. I helgen tror jag att jag går ner i trollskogen nedanför vårt hus och vrålar rakt ut. Vår bästa tid är nu. Jag har redan varit ett par rundor och kikat på fotbollsplaner i trakten och kollat hur de mår. Konstgräs i all ära, men det är något helt annat nu när gräsplanerna börjar spira av grönskande gräs. Tjoho.

Kallt

Flathet

Är det som tränare/ledare okej att vräka ur sig vad som helst mot domare?

Nej, självklart inte. Ibland blir man ändå fundersam, inte minst inom hockeyns värld. Det finns tränare som konstant skäller – och det är ofta inga snälla ord som skriks – utan att det får några som helst konsekvenser. Fotbollen är ofta konservativ och ligger efter i mycket, inte minst när det gäller uppdateringar under matcher, men här borde hockeyn ta efter just fotbollen. Här visas tränare upp på läktaren om de går över gränsen ­– med all rätt. Nu är det dags för hockeydomarna att ta efter, visa kurage och våga vara obekväma.

Iskallt

Ryktesspridningen

”Lindelöf Nilsson hoppar av för att Guidetti inte blev uttagen”. ”Emil Forsberg lämnar truppen efter Rumänien-matchen för att han blev sur efter att ha blivit utbytt”. Det var många som satte kaffet i luftstrupen när de feta rubrikerna kablades ut i nyhetsflödet. Många blev förbannade när ryktena blev till ”sanning”. På de sociala medierna fick landslagsspelarna och deras familjer ta emot hatiska kommentarer från uppretade ”supportrar”. I själva verket hade troligen händelserna naturliga orsaker med barnafödande och en skada. Hela karusellen visar vikten av ansvarsfullt agerande av oss i medievärlden.

Markus Modigs har varit framträdande i IK Oskarshamn. Det står 2-2 i matchserien mot Timrå.
Markus Modigs har varit framträdande i IK Oskarshamn. Det står 2-2 i matchserien mot Timrå.

Hett & kallt

Torbjörn Allvin
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!