LISTAN: Här är Veckans Idrottare

Nyårshelgen bjöd inte på så många lokala matcher, men två stora futsalturneringar och VH:s starka start på Allettan gav oss ändå fem kandidater till Veckans Idrottare. Här är listan.

Anton Carlsson jublar över sitt förlösande 3-1 mot Tranås.

Anton Carlsson jublar över sitt förlösande 3-1 mot Tranås.

Foto: Magnus Strömsten

Sport2024-01-01 16:00

1) Anton Carlsson, VH:

Assistkung i grundserien. Målmaskin i Allettan. Efter 18 matcher utan mål har VH-spelaren gjort mål både mot Tranås och Skövde och effektivt satt stopp för snacket om att han inte gör några mål. 

undefined
Daniel Rambin

2) Daniel Rambin, RIF:

"Rambo" briljerade i futsal också där hans fysik, smarta spel och kliniska avslut kommer väl till pass. Hade ett superbra kombinationsspel med Khalid Adan Haji. Enda plumpen i protokollet för Rambin och RIF var att de föll i KM-finalen mot rivalerna från Kisa.

undefined
Robert Nilsson, FBSK

3) Robert Nilsson, FBSK:

Frödingemålvakten var glödhet mellan stolparna i Nennes Nyårscup. Hans storspel bidrog till att laget tog sig hela vägen fram till final och tvingade fram ett straffavgörande mot IFK Västervik. Där räckte FBSK inte hela vägen, men Nilsson blev utsedd till turneringens bästa spelare. Dessutom fick laget ett skönt formbesked inför KM kommande helg.

undefined
Carl Sjöberg, VH mot Tranås

4) Carl Sjöberg, VH: 

Lovordades för sina insatser mot både Tranås och Skövde. Har tagit plats som forward i en nykomponerad formation med Christoffer Törngren och Jakob Heljemo och ser ut att trivas som fisken i vattnet med dem.

undefined
David Lund och Yasin Aden var två av cupens allra bästa spelare.

5) Yasin Aden, KBK: 

Var en av de bästa spelarna i KM. Briljerade med sina kvicka kroppsfinter. Hade show i en del matcher där bollen satt som klistrad vid hans fötter. Kisaspelaren var mycket, mycket bra. Inte minst då i finalen där KBK vann med 2–1 efter förlängning och fick visa att klubben är herre på täppan i kommunen för stunden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!