LISTAN: "Frågan är varför detta hamnat på ljummet...?"

Vi har återigen en het sportvecka bakom oss. Här är de hetaste och kallaste händelserna från den!

Sporten listar det hetaste och kallaste i sportväg från de senaste dagarna.

Sporten listar det hetaste och kallaste i sportväg från de senaste dagarna.

Foto: Arkiv/TT/Kollage

Sport2021-05-20 18:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

GLÖDHETT
Ett ljus i fotbollshimlen

"Peppar, peppar ta i trä". Antalet coronasmittade sjunker glädjande nog. Det verkar som att vi är på rätt väg. Det kan i sin tur öppna upp för att vi mycket snart kan få se lokal fotboll spelas igen. Låt vara att det för distriktslagen bara innebär träningsmatcher till en början, då vi sorgligt nog får nöja oss med enkelserier. Det är ändå fotboll.

HETT
Silly season

"Sköna maj välkommen till vår bygd igen!" Ni känner igen sången. Det är en härlig tid just nu. Det är det också för våra "vinterlag". Det händer ganska mycket i trupperna inför nästa säsong. I går hade VH fystester och där det den senaste veckan presenterats ett par nya spelare och förlängningar. Spännande. I Hultsfreds HF är vi på väg mot handbollsfeber sedan meriterade Robin Löfstedt och Joel Ahnstedt värvats. Härom dagen blev det också klart att Vimmerby IBK gjort klart med målvakten Emelie Andersson.

VARMT
Fel syrra slog till...

Jag har så länge jag kan minnas alltid velat besöka ett mästerskap i simning på långbana. Nu avgörs EM i Budapest – och jag är inte där den här gången heller. Det är inte heller stjärnan Sarah Sjöström, men väl två systrar Hansson från Helsingborg. Storasyrran Louise imponerade stort i försök och semi och var megastor guldfavorit. Det bidde ett brons. Tvärtom då för Sophie, som överraskande slog till och tog det där guldet med kanontider på bröstsimmet.

LJUMMET
Fotbollsbåsen

Jag och kollega Haris har åkt runt och besökt många anläggningar i trakten i vår serie där vi rankar fotbollsplanerna. Första delen kan ni för övrigt läsa på vår sajt www.vimmerbytidning.se i afton. Frågan är varför detta hamnat på punkten "Ljummet"? Det beror på att när vi varit runt och kikat så har vi noterat att det hos många klubbar finns en hel del att göra för att fräscha upp avbytarbåsen. Både sett till utseendet och det lilla utrymme ledare och avbytare ofta har att tillgå.

KALLT
Kan bli ännu en smäll

Semesterracet i folkrace och Bullerby Cup i fotboll är två flaggskepp för hela Vimmerby kommun. Under torsdagen kom beskedet att Semesterracet ställs in. Nu håller vi tummarna för att Bullerby Cup kan genomföras.

ISKALLT
Knähelvetet

Neej! Som jag och många med mig hade sett fram emot att få se Zlatan briljera i EM. Så kom matchen mot Juventus. Ibra vred sig i plågor med ett smärtande knä. Tack och hej EM. Det är för att tala klarspråk... fruktansvärt tråkigt.