Lista: Här är veckans bästa idrottare

Vi har en händelserik sportvecka bakom oss med flera framgångar för de lokala lagen. Segrar både här och där. De här fem idrottarna tycker vi har imponerat mest under veckan.

Ludwig Strömsten var en av faktorerna till att Vimmerby vann borta mot Nässjö.

Ludwig Strömsten var en av faktorerna till att Vimmerby vann borta mot Nässjö.

Foto: Magnus Strömsten

Sport2019-11-25 18:10

5 stjärnor: Roman Semjonovs, Vimmerby Hockey

Semjonovs gjorde tre mål och en assist i onsdags, när Vimmerby besegrade Hanhals med 6-3. Och det var inte bara målen som imponerade. Roman hade en riktigt bra kväll med tekniska nummer och generellt bra spel. Minst sagt bra form på forwarden. 

4 stjärnor: Erik Arvidsson, Virserums SGF

Virserum säkrade i söndags spel i Alltrean efter att ha vänt underläge 0-3 till 7-3 mot Taif/Löfstad. Backen Erik Arvidsson dominerade och bidrog starkt till trepoängaren. 

3 stjärnor: Ludwig Strömsten, Vimmerby IBK Herr

Vimmerby IBK inledde svagt mot Nässjö, men kunde hålla matchen vid liv med hjälp av målvakten Ludwig Strömsten. "Vi har bara Ludde att tacka för att det inte står 3-1 på tavlan i första, sa VIBK-tränaren Michael Elmér. 

2 stjärnor: Edith Edvardsson, Vimmerby IBK dam

Greta Koponen gjorde tre mål och en bra insats i helgens match mot Ryds SK. Men kanske var det Edith Edvardsson som imponerade mest. Den unge backen, född 2002, spelade mycket bra när Vimmerbytjejerna förlorade tungt mot Ryd.

1 stjärna: Ivan Ljungholm, Vimmerby Bowlingklubb

Debutanten gick in och levererade direkt. Det blev förvisso förlust med 11-8 mot BK Nobel, men VBK gjorde ändå en fin insats. Nyförvärvet Ljungholm gjorde en bra första insats. Även Martin Aldebert och Frida Sethsson imponerade i helgen. 

Bubblare: Filip Cammerudh (Rimforsa IF), Robin Rehn (Varta BK), Leo Stolt (Målilla Bandy).

Roman Semjonovs var bästa Vimmerbyspelare i båda de två senaste matcherna, mot Tyringe och Hanhals.
Roman Semjonovs var bästa Vimmerbyspelare i båda de två senaste matcherna, mot Tyringe och Hanhals.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!