Lista: Här är veckans bästa idrottare

Att plocka ut veckans bästa idrottare i trakten är alltid en svår nöt att knäcka. Den gångna veckan tog vi ut följande spelare.

Tomas Rydéns storspel håller i sig.

Tomas Rydéns storspel håller i sig.

Foto: Torbjörn Allvin

Sport2020-01-13 16:04

Fem stjärnor: Tomas Rydén, Vimmerby Hockey

Tja, ingen jätteskräll förstås. Vimmerbys målvaktsfantom fortsätter att briljera som säker sista utpost. Han ger laget stabilitet med sitt trygga spel. Statistiken säger inte allt, men den säger en hel del ibland. Som att Rydén bara släppt fem mål på sex spelade matcher i Vårserien. Hans räddningsprocent är skyhöga 96.30 procent. Tvåa är förre VH-målisen Jonatan Ståhlberg med 93.94 procent. 

Fyra stjärnor: Victor Wall, Vimmerby IBK

Vimmerbys strateg Victor Wall stod precis som hela laget för en stark insats mot Nybro (10–2). Wall spetsade ett bra spel, med tre fullträffar. 

Tre stjärnor: Nathalie Milton, Vimmerby IF

Vimmerbys backlippa har gjort en hel del mål i seriespelet de senaste säsongerna. Samma sak nu i futsal. När VIF lirade den traditionsrika Rödsles Damcup i helgen stod Milton för sju fullträffar när laget gick till semifinal. 

Två stjärnor: Oliver Carlford, Hultsfreds HF

Hultsfred tycks ha kommit igång i handbollstrean. I derbyt mot Kalmar var det nära seger, men HHF fick nöja sig med en pinne efter 23–23. I hemmalaget storspelade målvakten Oliver Carlford, som gjorde flera viktiga räddningar.  

En stjärna: Jacob Sigfridsson: Rimforsa IF

Rimforsa fick en smakstart på det nya året då Linköpings Universitet pulvriserades i hemmahallen. RIF vann med förkrossande 21–5 och hade stundtals lekstuga. Många spelare gjorde massor av poäng, men den som var bäst var backen Jacob Sigfridsson (0+1). 

Victor Wall var het mot Nybro och satte tre baljor.
Victor Wall var het mot Nybro och satte tre baljor.
Karta: Vimmerby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!