Fem lirare som kan gå in och avgöra på egen hand

En storspelande målvakt, tre poängstarka innebandyspelare och en riktig rackarrökare i krysset. Så ser listan med Veckans Idrottare ut.

Robin Christoffersson, Kim Thörnqvist, Daniel Rambin, Emma Sjökvist och Vilgot Kronstrand är Veckans Idrottare.

Robin Christoffersson, Kim Thörnqvist, Daniel Rambin, Emma Sjökvist och Vilgot Kronstrand är Veckans Idrottare.

Foto: Magnus Strömsten

Sport2023-03-20 12:00
undefined
Robin Christoffersson, Vimmerby Hockey

1) ROBIN CHRISTOFFERSSON, Vimmerby Hockey:

Bäst när det gäller. Det har Vimmerby Hockeys sista utpost Robin Christoffersson verkligen varit i Hockeyettans slutspel. Visserligen har fem insläppta puckar i helgen resulterat i två raka förluster och ett tufft utgångsläge i semifinalserien mot Nybro. Utan Christofferssons storspel hade inte Vimmerby kunnat ge favoriterna två så pass jämna kamper. I söndags kunde han ärligt talat lika gärna ha blivit matchvinnare. Så lita på att det kommer vara en revanschsugen keeper som tar plats mellan stolparna på onsdag i nästa rond.

undefined
Kim Karlsson Rimforsa if

2) KIM THÖRNQVIST, Rimforsa IF:

Rimforsa IF fick fira serieseger och avancemang till division 2 i lördags. 11–2 borta mot Solfjäderstadens U-lag var lagets 16:e raka seger. Kim Thörnqvist fick dessutom en extra anledning att fira. Efter att ha gjort fyra mål och en assist i sista omgången säkrade han även segern i seriens skytte- och poängliga. 34 mål och 54 poäng totalt på 13 matcher är sjukt imponerande siffror.

undefined
Daniel Rambin Rimforsa IF

3) DANIEL RAMBIN, Rimforsa IF:

En riktig rackarrökare. Det hade Viasats kommentator Niklas Holmgren vrålat om han sett Daniel Rambins fullträff mot Grebo i lördags. Från 30-35 meter tog han sats för en frispark och fick drömträff. Bollen borrade sig in i krysset och Rambin konstaterade efter matchen att det var het klart ett av de snyggaste mål som han gjort. RIF:s fixstjärna har för övrigt tagit ett steg upp i planen i år. Från mittfältare till forward. Snacka om att det har givit effekt. Mot Grebo gjorde han tre av målen i 4–0-vinsten och passade på att skjuta laget vidare i Östgötacupen.

undefined
Emma Sjökvist Vimmerby IBK

4) EMMA SJÖKVIST, Vimmerby IBK:

Toppform. Det visade Vimmerby IBK och inte minst Emma Sjökvist när de avslutade serien med en stark 5–3-vinst borta mot Färjestaden i helgen. Sedan Sjökvist kom in i truppen i december är laget obesegrat och kan nu se fram mot kvalspel till division 1 i veckan mot Ingelstad. Med sina 15 mål och 12 assist på tio matcher bli Sjökvist en nyckelspelare där.

undefined
Vilgot Kronstrand gjorde tio poäng för VIBK B.

5) VILGOT KRONSTRAND, Vimmerby IBK:

Med 3 mål och 3 assist i 14–6-segern hemma mot Aneby i sista omgången landade VIBK:s 15-årige talang Vilgot Kronstrand på 25 mål och 25 assist. På endast nio spelade matcher ger det ett snitt på 5,6 poäng per match. Det är siffror som endast seriens poängkung Simon Zetterling från Ariel slår. Och han spelade ändå i Allsvenskan förra säsongen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!