Lista: De är hetast och kallast

Klopp klappar. Det har Liverpools tränare all anledning att göra. Liverpool imponerar.

Klopp klappar. Det har Liverpools tränare all anledning att göra. Liverpool imponerar.

Foto: Tim Ireland

Sport2019-01-02 08:15

GLÖDHETT

Studsade tillbaka

Nu är den igång. Den alltid så hett efterlängtade Allettan i hockey. Vimmerby har tagit sig dit vartenda år sedan laget tog klivet upp i HockeyEttan. Strålande gjort. I form av seriesegern i södra serien är naturligt nog Vimmerby en av de hetaste kandidaterna att vinna Allettan. Starten var som ni vet sådär, däng mot rivalen Tranås. Men borta mot Huddinge studsade laget tillbaka direkt. 3–0, hållen nolla, stabilt försvarsspel och tre sköna poäng in på kontot.

HETT

Mästarna är favorit

Så var det dags igen. Kommunmästerskapet i inomhusfotboll i Vimmerby. Ett evenemang som alltid kittlar lite extra och som för många sportälskare i trakten är något av årets höjdpunkt, en av dem i alla fall. Så är det även för mig. Jag har lirat turneringen otaliga gånger, varit tränare i många år och även såklart bevakat den i mitt jobb. KM har en speciell plats i mitt hjärta. Det lär som vanligt bli en fullsatt idrottshall, från tidig morgon till dess att finalen spelas. Jag håller regerande mästarna IFK Tuna som favorit.

VARMT

Sveriges bästa Stina

Så överlägsen, så snabb, så taktisk skicklig. Stina Nilsson leker just nu med motståndet och jag njuter av att se henne köra ifrån alla konkurrenter i sprinten så det ryker om det. Norskor... ni har inte en suck. Så härligt.

LJUMMET

The Reds

Ville egentligen, eller ville och ville..., ha Liverpool på någon av de översta platserna, men Klopps grabbar får nu istället ligga och småputtra på ljummet. Har imponerat stort, inte minst i december. Vann alla matcher förra månaden. Och inte nog med det. Spelmässigt har de kört över många av motståndarna med sin fartfotboll. Inte ens mitt team i Premier League, Tottenham, hänger med i svängarna och det vill inte säga lite.

KALLT

Hängslen och livrem

Jag vet... Allettan är märkligt nog med även här, men det har sin förklaring. Jag kan känna att Allettan har blivit lite urvattnad de senaste säsongerna, eller rättare sagt formen och ramarna. I princip varenda lag tar sig numera vidare till playoff. När VH spelade i Allettan första gången tog sig fyra av åtta lag vidare till playoff. Sedan var det fem av åtta, förra säsongen åtta av tio och i år alltså nio av tio! Antar att förändringen har en ekonomisk och kommersiell grund. Nästa vinter är det väl tio av tio lag. Det känns som förbundet gett klubbarna både hängslen, livrem och flytväst. Det känns inte roligt.

ISKALLT

Sjukdomstider

Det snörvlas lite överallt. Jag vet. Men´s could. Det sägs att vi av det manliga könet alltid tycker lite extra synd om oss själva när vi har en infektion i kropp. Snyft. Själv har jag inte kunnat träna på tre veckor. Men nu är det nytt år och jag känner hur jag blir allt friskare. Halleluja.

Stina Nilsson vann ännu en sprinttävling i överlägsen stil.
Stina Nilsson vann ännu en sprinttävling i överlägsen stil.

Heta listan

Torbjörn Allvin
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!