En legendarisk värvning för VH och Asllani 22-målsskytt

Högklassigt nyförvärv, en brutal målskillnad på 52–6 och ett 16-årigt stjärnskott. Det och mycket mer har den lokala sporten haft att erbjuda de senaste 50 åren.

SVIF:s F-12-lag höll nollan – och vann – hela turneringen sommaren 2002.

SVIF:s F-12-lag höll nollan – och vann – hela turneringen sommaren 2002.

Foto: Foto: Arkiv

Sport2022-07-10 12:00

10 ÅR SEDAN:

* Inför säsongen 2012/13 var det länge tyst på värvningsfronten för Vimmerby Hockey. Men då kom nyheten. Adam Rundqvist, med 13 elitseriematcher och 103 allsvenska matcher på kontot, hade skrivit på för klubben. Elitmeriterade Adam, som är son till legendaren Thomas "Kocken" Rundqvist, är en av VH:s mest förstklassiga värvningar någonsin.

– Jag tror Vimmerby kan bli bra. De har satsat mycket ungt och har bra ambitioner. Det ska bli jättekul, sa Adam Rundqvist till tidningen.

Han stannade två säsonger i VH och drog därefter vidare till Skövde IK. Idag spelar han i HC Thurgau i den schweiziska hockeyligan SL.

undefined
Adam Rundqvist spelade för VH säsongerna 2012/13 och 2013/14.

20 ÅR SEDAN:

2002 blev minst sagt "ett tjejernas år" för de lokala tjejlagen.

* Södra VI IF:s duktiga F12-lag spelade Akzo Nobel Cup och vann hela turneringen utan att släppa in ett enda mål. Spelarna i det segrande laget: Christine Strömberg, Lovisa Ingström, Emma Jonsson, Andrea Dagsdotter, Therese Nilsson, Martina Nilsson, Nathalie Haglund, Sara Löfdahl, Sandra Zeylon, Jessika Söderström, Åse Samuelsen, Louise Zeilon, Lisa Löfdahl, Hanna Jacobsson, Nikita Juberg.

* Och det kommer mer. Även Vimmerby IF:s F-89 blev en årgång att minnas för VIF:s flickfotboll. Laget hade precis deltagit i Finspång Cup, där dem krossade allt motstånd och tog hem en nästan busenkel seger. Efter de fem cupmatcherna hade laget en helt galen målskillnad på 52–6, efter vinster med bland annat 17–0 och 14–2. Bästa målskytt, på 22 mål, var ingen mindre än självaste Kosovare Asllani. Tätt efter var Lollo Gustavsson på sina 20 gjorda mål. Övriga mål signerades Linn Karlsson (4), Hanna Riberth (3), Michaela Karlsson (1), Carolin Henriksson (1) och Gabriella Wall (1).

30 ÅR SEDAN:

* Vimmerbykillen Magnus Gertsson har nu kommit mer än halvvägs på sin tioåriga resa som muskelbyggare. För sex år sedan var han 1,85 meter lång och vägde 55 kilo. Nu är han istället 1,96 meter lång och väger nästan dubbelt så mycket, hela 105 kg. Det hela började som en lek men blev snabbt en hobby, och hans mål var ännu inte uppnåt.

– Vid 25 ska jag väga 140 kilo och ha börjat tävla, berättade Magnus Gertsson.

Han tillbringade otaliga mängder timmar i Wimmerby AHK:s träningslokal, och berättade vilken enorm uppoffring som krävdes:

– För att orka gäller det att träna mycket, jag har en vilodag på nio träningsdagar. Och man måste äta rätt, främst mycket kolhydrater och protein. Kött- och fiskhandlarna gnuggar händerna varje gång jag visar mig i butikerna.

undefined
Muskelbyggaren Magnus Gertsson gick från spinkig grabb till muskelberg på bara några år.

40 ÅR SEDAN:

* Sveriges främsta ponnyryttare drabbades samman vid Vimmerbyortens Ryttarförenings nationella ponnyhoppningar på Borg. Svenska mästarinnan i hoppning, Jessica Johansson, var en av deltagarna som Vimmerbypubliken fick stifta bekantskap med. Det var dessutom nio hemmaekipage som ställde upp på ponnyhoppningen:

Systrarna Bettan och Lotta Nilsson, Agneta Egermo, Catrin Nathansson, Vivi Jonsson, Camilla Svensson, Kristina Rinaldo samt Louise och Ulrika Passmark.

50 ÅR SEDAN:

* 16-årige Urban Svensson, som under den senaste tiden har spelat i Vimmerby IF:s reservlag, har visat upp den talang som han besitter och därmed blivit uttagen till Smålandslaget. En häftig merit för den talangfulle junioren, som alltså redan vid 16 års ålder får göra debut i ett större tävlingssammanhang.

Sveriges främsta ponnyryttare tävlingshoppade på Borg 1982, med flera Vimmerbytjejer bland ekipagen.
Sveriges främsta ponnyryttare tävlingshoppade på Borg 1982, med flera Vimmerbytjejer bland ekipagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!