Gustavsson klar för spel i VFF

Västerviks FF fortsätter stärka truppen under frimånaden. Från IFK Tuna värvas Filip Gustavsson.

Jimmy Svenssons Västerviks FF har gjort klart med mittbacken Filip Gustavsson från IFK Tuna.

Jimmy Svenssons Västerviks FF har gjort klart med mittbacken Filip Gustavsson från IFK Tuna.

Foto: Ilkka Ranta

Sport2021-12-16 15:51

Under frimånaden har VFF nu stärkt truppen med sex spelare inför 2022 års division 3-spel. Det senaste förvärvet, Filip Gustavsson, ingick bland de spelare som var med och tränade med laget på slutet av hösten. Tydligen imponerade den 27-årige mittbacken tillräckligt för att övertyga VFF-tränaren Jimmy Svensson om att ge honom ett kontrakt för 2022.

– Jag fick se honom i träning en månad och blev imponerad. Han utvecklades under den korta tiden och jag ser honom som en spelare som kan vara med och slåss om en startplats, säger Svensson.

Gustavsson bor i Vimmerby och kommer att åka med "Vimmerby-bilen" till träning och match. Där ingår också Simon Larsson och Josef Fenikh, som båda tidigare spelat i Vimmerby IF. Såhär beskriver Svensson sitt senaste nyförvärv:

– Han är inte stor och reslig men han är tuff i närkamperna. Det jag är spänd på att se hos oss är passningskvaliteterna. Han är en lyhörd kille med stor träningsvilja.

Västervik har under frimånaden plockat in flera spelare som kan spela mittback. Förutom Gustavsson har man värvat Nils Alfonsson och Simon Walett, som visserligen har spelat både ytteback och mittfältare.

– Det kommer en dag då de mittbackar som spelat länge hos oss väljer att trappa ner, då måste vi se till att ha täckning. Sen bidrar det till en ökad konkurrens vilket alltid är bra, säger Svensson.

Klubben har också värvat Simon Sandholm, som lämnar Åtvidabergs FF för spel i division 3 med VFF.

Filip Gustavsson.
Filip Gustavsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!