Toppmotstånd för VH igen – frågetecken på slitvargen

Besvikelsen efter den mycket tunga förlusten mot Dalen senast har lagt sig något i VH-lägret. Nu väntar möjligen en ännu tuffare match: Nybro på bortais. "De är inte oslagbara", säger Vimmerby Hockeys tränare Phil Horsky.

Pierre Gustavsson fick ont efter en tackling i onsdagens match mot Dalen. Nu riskerar han att missa söndagsmatchen.

Ishockey2021-01-23 13:00

Ni minns kanske hur det gick för Vimmerby i den senaste Allettan-matchen. VH gjorde en kanoninsats under två perioder och ledde mot topplaget HC Dalen med 2–0 – innan allt förändrades. I matchens två sista minuter lyckades gästerna vända på steken och kunde åka hem med en seger (2–4).

Den matchen tillhör det förflutna. Nu väntar kanske det tuffaste testet hittills för VH, när man åker till Nybro på söndag. Vikings har vunnit alla sina fem matcher i serien så här långt och har tagit 14 poäng (fyra segrar under ordinarie tid, en efter straffar).

När lagen möttes i grundserien var det Nybro som tog hem båda matcherna, först med 2–1 i Vimmerby och sedan med 5–3 i sin hemmaborg.

– Vi åker dit med en bra känsla eftersom vi spelade två jämna matcher mot dem i grundserien. De straffade oss i slutet, säger VH-tränaren Phil Horsky och fortsätter:

– De är tuffa att möta, men de är inte oslagbara. Fem-mot-fem kommer det bli en jämn och tuff fajt. Vi vet vad vi är bra på och vad vi ska utnyttja.

VH-laget på söndag kommer i det stora hela att se ut som i den senaste matchen. Ett frågetecken finns dock. Det är slitvargen Pierre Gustavsson, som fick en smäll mot Dalen i onsdags och som ännu inte är helt återställd.

– Vi vet inte än hur det blir med honom, säger tränaren.

Sporten fick en pratstund med Pierre Gustavsson efter onsdagens match. Då sa han så här:

– Jag fick en tackling, men det ska vara lugnt. Det är ingen fara.