Modo säkrade nytt kontrakt

Nedflyttningshotet är undanröjt för krislaget Modo i hockeyallsvenskan.

Patrik Karlkvist gjorde två av målen när Modo säkrade nytt kontrakt i allsvenskan. Arkivbild.

Ishockey2021-03-07 18:31

För andra gången inom loppet av ett dygn blev det storseger över topplaget Björklöven. Den här gången skrevs segersiffrorna till 5–1.

När nästjumbon Väsby samtidigt förlorade i bottenmötet mot Kristianstad med 1–6 innebär det att det skiljer tio poäng mellan lagen med tre omgångar kvar att spela.

Därmed står det klart att Väsby och Kristianstad får kvala om nytt kontrakt mot varandra.

I lördags gjorde Modo 5–0 under matchens första tolv minuter och vann med 7–3. I dagens möte i Örnsköldsvik gjorde laget segerrycket i andra perioden där man vände 0–1 till 3–1. Patrik Karlkvist gjorde två av målen.

Modo, som sparkat två huvudtränare under säsongen, hade som mål att utmana om en SHL-plats, men laget är redan borta från slutspel.