Kovacs fick äntligen skina för Örebro

Han är Örebros stora prestigevärvning – som varit ifrågasatt av supportrarna. Mot Växjö bröt Robin Kovacs egna måltorkan - klev fram som tvåmålsskytt när Örebro vann med 4-3 efter förlängning. –Men jag har haft tålamod med mig själv. Vet att när målen, poängen kommer så kommer det komma mer, säger Kovacs till TT.

Örebros prestigevärvning Robin Kovacs fick skina mot Växsjö. Arkivbild.

Sport2020-10-24 22:05

I slutet av förra säsongen värvades Robin Kovacs under uppmärksammade former från Luleå. Men denna säsong har inte spelet riktigt klaffat för forwarden som innan matchen mot Växjö bara hade två assist på poängkontot.

Och hela laget har haft en tuff period på slutet, Inför mötet med Växjö hade närkegänget bara vunnit en av fem matcher och blev krossat i torsdags mot Färjestad.

– Skönt att vi kunde studsa tillbaka efter en tuff match mot Färjestad. Vi fick se oss själva i spegeln inför den här matchen och det tycker jag verkligen att alla gjorde och var ute på topp i dag.

Tre snabba mål

Redan efter halva första perioden hade det blivit tre mål i Behrn Arena – alla i numerärt överläge.

Först spräckte Robin Kovacs sin och matchens målnolla.

– Jag försökte bara nypa till den på en gång och det var ganska öppen kasse. Skönt att den gick in, man har ju väntat på första baljan ett tag nu.

TT: Trött på tjatet om måltorka?

– Ja, jag vet att det har snackats mycket om att jag inte gjort mål och lite poäng, och så. Men jag har haft tålamod med mig själv. Vet att när målen, poängen kommer så kommer det komma mer.

TT: Hur viktigt är det då – att du fick utdelning nu?

– Otroligt viktigt, jag är ju en poänggörare och ska göra mål och poäng, så skönt att få igång det. Jag vill hjälpa laget att vinna så många matcher som möjligt.

TT: Känner du stora krav på dig – du är ju en prestigevärvning i Örebro?

– Nej, jag försöker att inte ha så stora krav på mig själv. Sen vet jag att det är mycket krav utifrån och så.

"Bra tålamod"

Ganska omgående efter Robin Kovacs fullträff vände Växjö. Först kvitterade Robert Rosén när han sprätte in pucken bakom Örebromålvakten Jhonas Enroth efter fint klapp-klapp-spel. Och lite senare satte Richard Gynge 2-1 till Växjö via olycklige Örebrobacken Robin Salos klubba.

Men drygt tre minuter in i andra perioden kvitterade Mathias Bromé - och så elva minuter in i tredje perioden ordande Robin Kovacs sitt andra mål i matchen när han skickade in 3-2 bakom en skymde Viktor Fasth i gästernas kasse.

– Bra tålamod av (Lukas) Pilö som kunde hitta in till mig i mitten. Sen försökte jag sätta den mot bortre och den gick in, säger Kovacs.

TT: Men lite snöpligt att det inte räckte till tre poäng?

– Ja, det får man väl ändå säga. Vi ville ha tre poäng, men fick två. Dom kvitterade ju ganska sent.

När bara en minut återstod av ordinarie tid satte Emil Pettersson 3-3 till Växjö i powerplay. Men tidigt i förlängningen fick sedan Örebros nyförvärv Rodrigo Abols sista ordet när han tryckte in 4-3.