Karlström tog revansch och Växjö vann

Först satt han utvisad när Brynäs kvitterade. Sedan revanscherade sig Fredrik Karlström genom att göra det mål som blev starten på Växjös fyrverkeri. –Det målet kändes förlösande, jag var skyldig laget det, säger Karlström efter Växjös klara seger med 5-1.

Växjö utklassade Brynäs på hemmais. Arkivbild.

Sport2020-10-17 17:55

Förre Växjömålvakten Viktor Andrén återvände till sin forna hemmaarena och fick till en början en angenäm återkomst. Andrén räddade de 16 första skotten som kom emot honom.

– Han är bra, säger Fredrik Karlström, föga överraskad av sin tidigare lagkamrats målvaktsspel.

Andréns nolla sprack

Viktor Andréns nolla höll i exakt 27 minuter. Då smet en hög puck, ivägskickad av Växjöbacken Teemu Eronen, in i kassen och satte hemmalaget i ledning.

Men bara några minuter senare utjämnade Brynäs efter snyggt powerplayspel och med Tomi Sallinen som siste spelare på pucken.

– För egen del kändes det sådär, jag åkte på två utvisningar och på en av dem gjorde de mål, säger Fredrik Karlström till TT.

4.45 in i den tredje perioden blev emellertid Brynäs laget som hamnade på fel sida om sin motståndare, vilket åter öppnade upp matchen.

Hemmalagets Fredrik Karlström åkte sig fri och ställdes öga mot öga med sin forne lagkamrat Viktor Andrén. Läget innebar chans till revansch för Karlström efter sin kostsamma utvisning tidigare under matchen.

– Jag hann tänka även på det, säger Karlström om faktumet att Andrén var målvakten som önskade blåsa honom på konfekten.

Växjös forward drog det längsta strået i kampen dem emellan.

– Jag såg en lucka och den satt, säger Fredrik Karlström.

Målet visade sig bli matchavgörande.

– Ödesdigert för vår del, instämmer Brynäs tränare Peter Andersson.

Ilska över domarinsats

Efter det klev Emil Pettersson in i handlingen. Forwarden sköt två snabba mål som säkrade Växjös seger. Petterssons första fullträff, som betydde tvåmålsledning för Växjö, rörde upp känslorna hos gästerna från Gästrikland.

– Solklar offside, vi blev sjukt orättvist behandlade. Ett alldeles för stort misstag, säger Peter Andersson angående domarinsatsen i den situationen.

– Jag tycker att vi var det bättre laget. Vi trummade på och det lönade sig, säger Fredrik Karlström.

Med drygt två minuter kvar att spela fastställde Pontus Holmberg slutresultatet i powerplay.

– Vi kan bygga vidare på det, att vi fick någon typ av ketchupeffekt efter det jobb vi lade ned i den här matchen, avslutar Fredrik Karlström.