"Känns som att leva i en annan värld"

Det fortsätter att spelas träningsmatcher i Sverige trots coronakrisen. Norska målvakten Guro Pettersen, till vardags i damallsvenska Piteå, beskriver det som en "märklig" känsla att köra på när nästan allt annat står stilla.

Piteås målvakt Guro Pettersen (här i Vålerengens tröja). Arkivbild.

Piteås målvakt Guro Pettersen (här i Vålerengens tröja). Arkivbild.

Foto: Berit Roald/NTB/TT

Sport2020-04-11 15:40

– Det känns som att jag lever i en annan värld än de som är hemma i Norge, säger hon till NTB.

Det har öppnats upp något i Norge den senaste tiden, och lag kan träna i mindre grupper, men det är fortfarande inte tillåtet med större träningar och matcher. Det är det i Sverige även om dödstalen fortsätter att stiga.

– I början var det konstigt, men jag har fått anpassa mig snabbt och acceptera hur svenska myndigheter hanterar coronakrisen. Efter det har det gått bra, och jag tycker det är roligare att spela fotboll än att träna ensam, säger Pettersen, vars Piteå mötte andraligalaget Morön i en träningsmatch i söndags.

28-åringen väntar fortfarande på att göra sin första ligamatch för klubben efter övergången från norska Vålerengen i vinter. På frågan om vad klubben och tränarna har sagt, svarar hon:

– De säger att vi förhåller oss till vad svenska myndigheter rekommenderar, och så anpassar vi oss efter det. Om vi ​​får spela matcher så gör vi det. Om de beslutar att bara fem får träna tillsammans, kommer vi att göra det.

I Sverige har över 10 000 bekräftats smittade av coronaviruset. Antalet dödsfall är uppe i 887.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!