Luleå joggade hem grundseriesegern i överlägsen stil. 99 inspelade poäng innebär dessutom ett tangerat rekord i SDHL-ishockeyn. På måndag inleds slutspelet.

Luleå ställs mot AIK i kvartsfinalerna. Arkivbild.

Ishockey2021-02-26 21:09

Grundserien i SDHL var avgjord redan inför den sista omgången, men det hindrade inte seriesegrande Luleå från att ta ännu en skalp.

5–1 mot Modo innebär 21 raka segrar för norrbottningarna. Senaste förlusten kom mot SDE i november.

Luleå rivstartade och tog ledningen tidigt i den första perioden efter att Vivi Vainikka frispelat Wilma Sjölund.

Bortalaget hade bud på fler, men lyckades inte få in pucken. I stället var det Modo:s Sofia Engström som kunde kvittera efter att ha hittat en lucka från snäv vinkel.

Därefter valde Luleå att ta en time out, vilket gav effekt.

Bara minuter senare kunde japanska Chiho Osawa återta ledningen.

I den tredje perioden putsade Petra Nieminen och Noora Tulus till siffrorna ytterligare innan Linn Peterson fastställde slutresultatet 5–1.

Segern innebär att Luleå tangerar HV71:s rekord från i fjol på 99 inspelade poäng under grundserien.

Slutspelet inleds redan på måndag med kvartsfinalspel.

Fakta: Kvartsfinalerna i SDHL