Josefson: Spelmässigt ser det bra ut

Bara elva i tabellen. Men tvåmålsskytten Jacob Josefson är säker på sin sak: Djurgården är bättre än så. –Spelmässigt ser det ganska bra ut, säger han efter 6-3 hemma mot HV71.

Djurgårdens Dick Axelsson. Arkivbild.

Sport2020-10-17 20:35

Trepoängaren i Hovet gav Djurgården ett rejält skutt i SHL-tabellen. Klubben lämnade jumboplatsen och är nu elva i den något haltande summeringen av säsongens första omgångar.

Skönt, tycker stjärnan Jacob Josefson.

Å andra sidan verkar inte tabellen spela några större roll i dagsläget. I stället är 29-åringen inne på att rätt detaljer ska finnas i spelet.

– Det är klart att man inte vill hamna för långt efter, säger han.

– Men jag tycker att det spelmässigt ser ganska bra. I fem mot fem - förutom första matchen mot Frölunda - tycker jag att vi har varit det bättre laget i varje match. Det är några stunder i andra perioderna som har sabbat för oss, men det ska vi nog gnugga bort.

"Disciplin"

TT: Hur ska ni göra det?

– Det är väl att ha mycket disciplin. Det är ju utvisningar vi tar som gör att vi hamnar där och så lite beslut med puck. Det är lite smågrejer som absolut går att rätta till.

Andra perioden höll på att bli Djurgårdens fall även i mötet med HV71.

Visserligen var hemmalaget starkast i början men gästerna fick ordning på spelet efter tränaren Nicklas Rahms timeout och gick från 1-2 till 3-2.

– Vi började bra men sedan fick de ett slumpmål och vi drog på oss utvisningar… Det är väl just det som gör att vi hamnar på hälarna, säger Josefson.

– Den här gången kom vi ut bra i tredje, lyckades vända på det och ta trean.

Jacob Josefson, som i andra perioden satte 2-1-målet, kvitterade till 3-3 på straff.

Duon säkrade segern

Sedan tog duon Sebastian Strandberg och Dick Axelsson över produktionen.

4-3 satte Strandberg, i boxplay, när han först trampade förbi HV71:s Emil Andrae, för att sedan lirka in pucken bakom målvakten Hugo Alnefelt.

Framspelare: Axelsson.

Efter 12.02 av tredje perioden ordnade Axelsson 5-3-målet i powerplay när han tog vara på en rörig situation i HV71:s zon.

Framspelare: Strandberg.

Med drygt en minut kvar att spela var det dags igen. I boxplay satte Axelsson 6-3 i tom bur – framspelad av Strandberg, så klart.

Duon säkrade därmed segern – Djurgårdens andra för säsongen – och satte punkt för trenden med två raka förluster.

– De hade riktigt bra stäm i powerplay, Dick och "Basse". Det är viktigt att det lossnar där, säger Josefson.

– De har jättefin kemi sedan flera år tillbaka och hittar varandra med förbundna ögon.