SM-vinnaren inleder samarbete med Storebro IF

Carl Falk brinner för discgolfen och hoppas kunna leva på sporten. När 29-åringen nu flyttat hem till Vimmerby inleder han ett samarbete med Storebro IF och satsar mot EM 2025. "All tid kommer gå till träning", säger han till Sporten.

SM-vinnaren Carl Falk inleder ett samarbete med Storebro IF.

SM-vinnaren Carl Falk inleder ett samarbete med Storebro IF.

Foto: Torbjörn Allvin

Sport2024-02-02 06:45

Landslagsspelaren Falk, som nyligen lämnade Jönköping, kommer satsa hårt 2024. Som en del i det inleder discgolfaren ett samarbete med Storebro IF.

– Det känns riktigt bra. Det är lite skillnad med småorter jämfört med större städer. Där är man en i mängden, här blir man lite mer uppmärksammad. Det är toppenkul att de vill lägga dessa resurser, vilket kommer gynna oss båda hoppas jag, säger Carl Falk.

Hur känns det att ha flyttat hem till Vimmerby?

– Väldigt bra. Det tar inte direkt några tider att färdas inom "byn" jämfört med Jönköping, haha. Det är lättillgängligt och folk hälsar på varandra. Men i princip all tid kommer gå åt till träning.

Han kommer att representera Storebro IF under kommande säsong. I gengäld sponsrar föreningen honom, vilket bland annat förbättrar möjligheterna till träning under vintern. Både gällande själva discgolf-träningen men även träningen utanför.

SIF har också valt att stötta Ida Kennmark, som har stora ambitioner. Falk kommer fungera som mentor för henne.

– Väldigt roligt. Jag gillar att lära ut och discgolf är ju något jag kan hyfsat. Det är också kul att det finns tjejer som vill satsa, det finns få damspelare inom sporten. Kan vi få in fler växer den ännu mer.

Den här tiden på året, under "off-season", är det kastning, putträning, fysträning och jobb som gäller för vinnaren i Par-SM från 2023. Från mitten av april till slutet av september kommer det förhoppningsvis bli discgolf på heltid som gäller för 29-åringen.

– Upplägget blir att jag reser till en ny stad eller något land på måndagen. Sen tränar jag tisdag till torsdag, innan själva tävlingen som pågår fredag till söndag. Efter avslutad tävling åker jag vidare.

Om kvalificeringarna går som de ska kommer Falk delta i två tourer detta år. Dels i inhemska Swedish Disc Golf Pro Tour (SDGPT), men även i DGPT Europe.

– Sen väntar även par-SM och individuella SM.

Han har flera mål med discgolfen. Ett av dem är att kunna livnära sig på den, ett annat är att bli uttagen till det kommande Europamästerskapet.

– Det här ska förhoppningsvis minst bli en tvåårssatsning. Jag gör ett test det här året och hoppas det faller väl ut, jag hoppas kunna gå minst plus minus noll på sporten. Sen vill jag även bli uttagen till EM 2025, säger Falk som har högtflygande planer med sin sport. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!