Janne Andersson går ned i lön

Janne Andersson och Peter Gerhardsson, förbundskaptenerna för herr- respektive damlandslaget i fotboll, går ned i lön med 20 procent fram till den sista maj. "Jag har betydligt mindre att göra och därför kändes det rätt och naturligt att även gå ned i lön", säger Janne Andersson.

Herrarnas förbundskapten Janne Andersson går precis som damlandslagets dito Peter Gerhardsson tillfälligt ned i lön. Arkivbild.

Herrarnas förbundskapten Janne Andersson går precis som damlandslagets dito Peter Gerhardsson tillfälligt ned i lön. Arkivbild.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Sport2020-04-22 14:31

Svenska fotbollförbundet (SvFF) skriver att lönesänkningen gäller under den period som korttidspermitteringarna pågår, det vill säga från den 14 april till den 31 maj. Sedan tidigare står det klart att förbundet permitterat 90 av cirka 150 medarbetare varav förbundskaptenerna minskat sin arbetstid med 40 procent.

"Det var Janne och Peter själva, tillsammans med sina assisterande förbundskaptener Peter och Magnus, som föreslog att man skulle gå ned i lön på grund av rådande situation. Det är såklart mycket glädjande att våra förbundskaptener känner ett sådant ansvar för svensk fotboll att man är beredd att göra detta", säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare för Svenska fotbollförbundet.

Janne Andersson säger till SvFF:s sajt att hans arbetssituation har förändrats den senaste tiden och att han exempelvis inte kan resa och titta på spelare som tidigare.

"Det gör att jag har betydligt mindre att göra och därför kändes det rätt och naturligt att även gå ned i lön. Dessutom har fotbollen i stort, och även SvFF, drabbats av inställda matcher och liknande. Förhoppningsvis bidrar detta till att den ekonomiska situationen blir något bättre för förbundet", säger Andersson.

SvFF skriver att man "inte kommer att söka statligt stöd utifrån permitteringslagstiftningen".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!