Lundh tar över som huvudtränare i HV71

Nicklas Rahm får gå och Stephan ”Lillis” Lundh tar över som huvudtränare. Det ska få fart på HV71 i SHL-hockeyn.

Stephan ”Lillis” Lundh får huvudansvaret som tränare i HV71. Arkivbild.

Stephan ”Lillis” Lundh får huvudansvaret som tränare i HV71. Arkivbild.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Ishockey2021-01-17 16:50

"Vi behöver göra en förändring efter att de sportsliga resultaten inte är på den nivå vi förväntar oss", säger klubbens sportchef Johan Hult i ett pressmeddelande.

HV71 ligger på tolfte plats i en haltande tabell – klart under förväntningarna.

"Vi har alla ett ansvar för situationen vi befinner oss i och de uteblivna resultaten. Nicklas har lagt ner sin själ i jobbet och gjort allt för HV71:s bästa, men nu har vi kommit till en punkt där vi behöver skapa en omedelbar förändring i laget. Stephan ”Lillis” Lundh är en ledare med stort förtroende bland spelarna och en erfarenhet som i detta läge är ovärderlig" säger Johan Hult.

Patrik Andersson ersätter tills vidare Lundh som assisterande tränare och kompletterar Jonas Holmström och William Rahm i ledarstaben.

Stefan Nyman är sedan i början av november sjukskriven och i dagsläget vet ingen när HV-tränaren kan vara tillbaka i båset.

Stephan ”Lillis” Lundh var huvudtränare i HV71 under förra säsongen. Han återvände till HV71 som assisterande tränare i december.

"Det finns många skickliga hockeyspelare i detta laget och nu handlar det om att ta fram det i dem och få dem att tro på sig själva" säger Lundh.

Kontraktet med Stephan ”Lillis” Lundh gäller säsongen ut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!