Vancouver höll nollan mot Winnipeg

Vancouver bröt en förlustsvit på fyra matcher när laget vann borta mot Winnipeg med 4–0 i NHL-ishockeyn. –Det känns skönt för laget, man tar med sig en bra känsla in i nästa match, säger Nils Höglander.

Vancouvers Nils Höglander firar sitt mål mot Winnipeg.

Ishockey2021-03-02 05:57

Nils Höglander gjorde mål liksom Elias Pettersson som även noterades för en assist.

Vancouver skaffade sig en 3–0-ledning i första perioden och kunde slappna av något i period två och tre.

Winnipeg tog ut målvakten Connor Hellebuyck under tredje perioden för en extra utespelare. Då passade Elias Pettersson på att snygga till slutresultatet till 4–0. Petterssons första NHL-mål i tom kasse.

Thatcher Demko storspelade i Vancouvermålet och höll nollan för första gången under grundseriespelet i NHL.

– Han såg fantastisk ut i kväll, han såg riktigt bekväm ut och gjorde många bra grejer. Han hade mycket självförtroende där bak och vi behövde att han var bra. Grattis till hans första (nolla), förhoppningsvis blir det många fler, säger 1–0-skytten Nate Schmidt om Demko.

Själv ville Demko inte ta på sig för mycket av äran för slutresultatet.

– Jag tycker att killarna spelade riktigt pålitligt i kväll – i hela 60 minuter, och jag såg inte allt. De (Winnipeg) försökte kämpa sig tillbaka i matchen men vi tog hand om det och höll i spelet i i alla 60 minuter.