Lokala fotbollsfesten hetare än VM – för stunden

Fotbolls-VM? Nja, VM-febern är inte riktigt där än. För stunden känns Bullerby Cup mycket hetare. Dessutom finns ett oväntat möte med en världsstjärna med på Veckans Heta och Kalla-lista.

Bullerby Cup och ett möte med Jesper Svensson i kön för att köpa Churros är några av punkterna som avhandlas i veckans Heta och Kalla-lista.

Bullerby Cup och ett möte med Jesper Svensson i kön för att köpa Churros är några av punkterna som avhandlas i veckans Heta och Kalla-lista.

Foto: Magnus Strömsten/Arkiv

Sport2023-07-29 07:00

GLÖDHETT
Bullerby Cup

Det råder fotbollsfeber i stan. Under tre dagar invaderas Vimmerby av spelare, ledare och supporters i Bullerby Cup. Det är 35 år sedan jag själv var med och spelade och det där målet jag gjorde för VIF P12 lag 2 är fortfarande och kommer med andra ord att bli min största fotbollsmerit. Sedan dess har jag följt många turneringar i tjänsten och det är extra kul att se lokala profiler som jag följde som spelare för 20-talet år sedan nu vara tillbaka som ledare för sina barns lag i årets turnering. 

HETT
Semestertravet

Semester brukar innebära en hel del trav för min del. Under min senaste semestervecka hann jag vara på plats på fyra olika banor under fem dagar i följd. Två av dem spenderades på Årjängs idylliska bana som är en riktig höjdare. Där dök lite överraskande en lokal idrottsprofil upp. När jag stod i kön för att inhandla lite smaskiga churros dök nämligen Jesper Svensson upp. Han hade tagit lite semester från bowlingen och hängde istället med sambons familj i Värmland. Då var ett besök på Årjängs V75-tävlingar givet. Annars var sommarens bästa travupplevelse mitt inhopp som catchdriver där jag körde träningsjobb med tre olika travare. Det kändes i kroppen efteråt kan jag lova, men det är alltid lika mäktigt att sitta upp bakom ett halvt ton häst och känna kraften i tömmarna.

VARMT
Fotbolls-VM

Nja, VM-febern är inte riktigt där ännu. Sändningstiderna gör säkert sitt och Sveriges spel i premiären värmde inte. Förhoppningsvis tänder det till på allvar när slutspelet drar igång och om lagkapten Asllani får laget på rätt spår.

Ljummet
Dubbla birdies

På lite drygt två halva golfrundor den senaste veckan har tvåa sköna birdies noterats för egen del. Den första på Vimmerby GK:s sista hål var bara två decimeter från HIO dessutom. Hur många hål som streckades utöver det ska vi inte gå in närmare på. Slutsatsen blir ändå att jag får plocka fram bagen lite oftare i fortsättningen.

ISKALLT
Missen

Vilket antiklimax. Tidigare i veckan berättade sporten om Tobo GK:s serielag som fick vända hem efter en halv inspelsrunda av årets seriegolf. Laget var inte anmält och det gick inte att lösa på något vis. Tråkigt för alla inblandade.

Sportens reporter har hittat tillbaka till golfspelet.
Sportens reporter har hittat tillbaka till golfspelet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!