Hotet mot Gullringen: Brödralaget

Släkten är värst, brukar man säga. Den här gången har det inte att göra med någon som spelat i Gullringen tidigare. Däremot är många spelare i lördagens motståndarlag Stensjöns IF släkt med varandra.

Gullringens Goif arkivbild

Gullringens Goif arkivbild

Foto: Jonas Axelsson

Sport2019-09-06 18:00

Martin och Filip Brtan, två av Stensjöns bästa målskyttar på sju mål vardera, är bröder. Det är också Alpha och Peter Lenjino. Dessutom finns det tre Bromander. Joakim som är assisterande tränare, hans son Albin, och hans bror Markus, som gjort 8 mål i år. Det finns också fler brödrapar i klubben, men som inte har spelat så mycket. 

Vi frågar Joakim Bromander om lagets många släktband: 

  – Jag har faktiskt inte tänkt på det så mycket. Nu när du säger det så har vi ju faktiskt många brödrapar i laget. Det är lite kul. Det finns säkert en styrka med det, att man känner varandra väl. 

Huvudtränaren Tomas Andersson tror också att brödraparen kan vara något positivt för Stensjön:

   – Det blir väl ofta så på lite mindre orter att syskon och släktingar spelar i samma klubb. Sedan är inte alla brödrapar med i A-truppen. Det är säkert en del fördelar med sånt, att de kan varandra bättre. 

Till själva matchen då. Stensjön tar på lördagen emot Gullringen i toppen av fyran. Hemmalagets tränare tror på en tuff batalj. 

  – En match mellan två formstarka lag. Det kommer bli intressant. Gullringen är ett bra lag som är tunga att möta. De har fått in lite mer tekniska spelare och har börjat spela mer längs med backen. Kanske inte lika mycket långbollar som tidigare. Jag vet inte jättemycket om dem, men det viktigaste är vår egen prestation. Vi måste komma upp i den nivån vi haft senaste tiden, eller ännu bättre, tänker han.

Gullringen ligger trea på 33 poäng och Stensjön femma på 31 poäng, sex respektive åtta poäng upp till kvalplats. Det är alltså en viktig match för båda lagen. Seger och fortsatt chans till avancemang, förlust och det känns kört. 

Gullringens tränare Daniel Ohlsson är positiv inför lördagens match, men tror också att det blir jämnt:

 – Vi får nog ses som formstarkaste laget med tanke på att vi har många segrar i bagaget, men det är en tuff match. Det såg vi i våras när vi förlorade mot Stensjön. Vi gjorde ingen jättebra insats men de var bra också. Det har varit jämnt och tufft när vi har mött varandra, säger han. 

 – Jag tror att laget som gör minst antal misstag kommer gå vinnande. Det gäller att vi minimerar motståndarens målchanser och är effektiva framåt. 

I Gullringen saknas Jesper Wärnehall på grund av avstängning och Rasmus Bexell är skadad. I övrigt är alla tillgängliga.

Karta: Gullringen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!