Högdramatiskt när Dackarna förlorade

Enkel match mot Indianerna? Pyttsan. Det var precis tvärtom. Dackarna hade fullt sjå borta mot de vilt kämpande Indianerna. Och det blev hemmalaget som drog det längsta strået och vann med 46–44.

Greg Hancock manar på sina lagkamrater i depån.

Greg Hancock manar på sina lagkamrater i depån.

Foto: Magnus Strömsten

Sport2018-05-29 20:51

Vi fick en vink om Indianernas kapacitet redan i den förra omgången. Då vann Peter Johanssons gäng borta mot Lejonen. Och Indianerna fortsatte på samma spår mot Dackarna. De visade vägen redan i det första heatet, där Vaclav Milik vann före Greg Hancock och där Kenneth Bjerre vann kampen mot landsmannen Hans Andersen. 4-2. Det var jämnt och tätt. Ett scenario som skulle upprepas gång på gång på gång. Lagen följdes åt och vi fick inte se en femetta åt något håll - på 15 heat.

Mot Rospiggarna förra veckan undvek Dackarna nollor på ett imponerande sätt. Då var en Dackeförare sist i bara ett av heaten. I Kumla var det betydligt tuffare. Redan efter åtta körda heat var den siffran uppe i fem. Fler skulle följa…

Inför matchen hyllade Indianernas lagledare Peter Johansson, dansken Anders Thomsen. Ni vet han som han fick lämna Dackarna förra året vid transferfönstret. Hos Indianerna har han visat vilken skicklig förare han är. I sina två tidigare framträdanden i Indianerna har han tagit drösvis av poäng. Samma sak nu. I sitt första heat besegrade han Maciej Janowski, i sitt andra var han på väg att betvinga Greg Hancock och i sitt tredje fixade han en ny trepoängare.

I paus var ställningen helt jämn: 30-30. Var det nu som Dackarna med sina tre toppförare, Maciej Janowski, Greg Hancock och Patryk Dudek, skulle rycka och avgöra? Nej. Istället var det hemmalaget som tog kommandot då de körde in fyra poäng i det elfte heatet. Detta sedan Oliver Berntzon fick stopp i 3-3-läge. Inför de två nomineringsheaten var Indianerna i ledning med två pinnar: 40-38. Dramatiskt så in i vassen.

Hur det gick? Indianerna höll undan och vann med 46-44. Dackarna var annars på väg mot kvällens första femetta i det sista heatet, men Maciej Janowski blev passerad av samtliga förare och blev sist. Det hjälpte föga att Patryk Dudek höll undan och vann heatet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!