Heta och kalla listan: "Där rök tanden"

På veckans lista tar vi med allt från silly season, till tandvärk och hockeyderby.

Silly Season är rykande hett. Det händer grejer dagligen.

Silly Season är rykande hett. Det händer grejer dagligen.

Foto: Michael Nordin

Sport2020-11-17 06:30
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

GLÖDHETT

Silly Season. Trots att idrotten nu monteras ner bit för bit, så är silly season glödhet. Det händer saker snart sagt varenda dag i lokalfotbollen. Då har frimånaden knappt kommit igång ens...Vimmerby IF:s herrlag har varit i blickfånget, både med plus och minus. Laget har presenterat fyra nyförvärv (Belmin Hrustic, Haris Dreco, Knut Gunnarsson och Vladimir Radak), eller fem egentligen då assisterande tränaren Jesper Lätt, snörar på sig fotbollsdojorna igen. Å andra sidan är tappen av startspelarna Niklas Gunnarsson, Simon Larsson och Joakim Storm kännbara. 

HETT

Hockeyderbyt. Onsdagens derby mellan Vimmerby och Tranås skulle vi likväl kunna placera på den iskalla listan, med tanke på den begränsande publikkapaciteten. Det är trist att inte hockeyälskarna kan få se rivalmötet på plats. Bortser vi från den, ack så viktiga aspekten, är det en superintressant fight – som alltid. Mycket står på spel i kampen om en plats i Allettan. Och hur bra är egentligen den nya kedjan i VH; Victor Östling, Philip Rondahl och Sebastian Vidmar?

VARMT

Samarbetet. Tjolahopp. Har vi ett nytt radarpar i svensk landslagsfotboll. Det såg i alla fall ut så. När Sverige imponerade på mig, så var det särskilt två offensiva spelare (ursäkta Marcus Danielsson) som stack ut från mängden. Etablerade Emil Forsberg och stjärnskottet Dejan Kulusevski. Det sa bara klick, så hittade de varandra med ett kombinationsspel och en rörelse som lovade gott. 

KALLT

Stackars Lina. Ni vet Emil-filmen där pigan Lina hade svår tandvärk. Förra veckan vet jag hur hon kände. Precis som Lina försökte jag i flera dagar med än det ena, än det andra för att bli kvitt den där värken. Det var allt från vitlök på tanden, till tepåse på det onda och gurglande med saltvatten. Inget hjälpte, knappt ens värktabletter. Att släpas efter en häst eller hoppa ner från ett tak med ett snöre kring tanden, som Lina gjorde, var dock inget jag funderade över. Så hittade jag metoden, som lindrande smärtan: en isklamp från frysen som jag la mot kinden. Först då kunde jag dra en suck av lättnad. Nu är inte den där tanden kvar längre. 

ISKALLT

Läget. Föga överraskande är coronaläget i botten på vår lista. Pandemin har slagit till med full kraft igen och påverkar hela vårt samhälle, idrotten inkluderat. Utbudet av liveidrott är begränsat och från och med nästa vecka tillåts bara åtta åskådare på de fåtal matcher som faktiskt spelas.