Heta listan: Guld och krasch för mästaren

Heta och kalla listan är här. För ovanlighetens skull hamnar en lokal idrottare på två platser – på samma lista.

Veckans heta och kalla lista innehåller bland annat målexplosionen i en lokal match i söndags med fyra mål på de inledande fem minuterna.

Veckans heta och kalla lista innehåller bland annat målexplosionen i en lokal match i söndags med fyra mål på de inledande fem minuterna.

Foto: Michael Nordin

Sport2020-09-15 13:14

GLÖDHETT:

SM-guld igen

Filip Bengtsson har varit en av Sveriges allra bästa cross-förare i flera år. I helgen infriade han favoritskapet och tog sitt sjätte (!) SM-guld i karriären när han vann finalen i Vissefjärda. När vi pratade med Bengtsson innan SM-racen visste han inte om det var hans sista motocross-tävling i karriären eller inte. Hur som helst, så slutade den med ett nytt SM-guld. 

HETT:

Blixtsnabba mål

Hör och häpna! Det gick snabbare att göra fyra mål i matchinledningen i division tre-mötet mellan Vimmerby och Tranås i söndags eftermiddag, än det tar för mig att koka mitt morgonägg. Jag ställer in timern på 5 minuter och 20 sekunder. Då får jag ofta ett perfekt kokt ägg. När matchklockan slagit prick fem minuter på Arena Ceos var ställningen redan 3–1, efter hemmamål av Kujtese Rexha, Nathalie Milton och Julia Wirsén. Jag har aldrig varit med om maken till så snabba mål. 

I en annan match ett par timmar tidigare, där jag lirade själv, var Adrian Mathiasson nästan lika snabb. Skarpskytten satte sex raka mål och inom loppet av åtta minuter (från matchminut 48 till 56) i början av den andra halvleken satte han fyra! Vilken gudabenådad vänsterfot den killen har. 

VARMT:

Full rulle

Har nämnt det tidigare, gör det igen. Det är härliga tider. Härliga sporttider. Sensommaren är tiden där många idrotter utövas samtidigt på lokal nivå. Det är spännande uppgörelser i fotbollens slutskede, hockeyn är igång, bowlingen har startat, det spelas innebandy och handboll och speedwaylagen ska göra upp om SM-medaljerna. 

KALLT:

Kraschen

Dagen efter SM-guldet i motocross var det dags för Filip Bengtsson att inleda jakten på ett annat. I enduro. Första deltävlingen i Skövde för en tid sedan slutade på allra bästa sätt, med honom i SM-topp. Söndagens race i Vetlanda fick ett mycket trist slut. Han kraschade i slutet av den första sträckan och ådrog sig flera tunga skador. 

ISKALLT:

Fusket?

Det har blåst upp till fotbollsstorm efter division sex-matchen mellan BOIF och Krokstorp. BOIF har lämnat in en anmälan till Smålands Fotbollförbund då de misstänker att Krokstorp använt sig av en otillåten spelare, som spelar i ett division ett-lag i regionen. Så här sa BOIF-tränaren Viktor Fransson till Sporten i går: 

"Vi kände igen den här spelaren direkt. Han spelar i ett division 1-lag och inte med Krokstorp. Det är så dåligt gjort av Krokstorp, vi känner att vi måste markera".

Stämmer anklagelserna så är det förstås bedrövligt, av både klubben och spelaren i fråga. Fortsättning följer i ärendet. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!