Hedström: "Gnällde på allt och alla och var dåliga"

I veckans återblick ser vi tillbaka på en allsvensk debut för en lokal lirare och har hittat en kommentar från Gullringens legendariske tränare Kenneth Hedström som var minst sagt missnöjd med lagets insats vid förlusten mot Norrby hemma med 4–1.

Jens Edman körde STCC.

Jens Edman körde STCC.

Foto: Arkiv

Sport2021-04-25 10:00

För 10 år sedan:

* Vimmerby IF hade lekstuga i hemmapremiären mot Frölunda som för övrigt tränades av gamle storspelaren Martin Pringle. Jimmi Gustavsson 2, Jimmy Svensson och Jesper Lätt stod för målen i 4–1-segern. Inhopparen Jimmy Svensson stod för matchens behållning då han dribblade sig igenom försvaret och lurade målvakten. "Vi spelade som vi hade bestämt. Satte många bollar bakom deras backlinje och fyllde på och vann andrabollar", sa tvåmålsskytten Jimmi Gustavsson.

* Tre medaljer. Det blev facit för Jesper Svensson när JEM i bowling avgjordes i München. Han var med och tog guld för Sverige i fyrmanna, följde upp med ett silver i tvåmanna och blev även tvåa i singelspelet. "Guldet i fyrmanna var höjdpunkten. Vi var nästan uträknade då vi låg 110 poäng efter Lettland efter halva serien, men lyckades vända på det, sa Jesper Svensson.

För 20 år sedan:

* Johan Karlsson med Horn/Hycklinge som moderklubb och ett förflutet i Gullringen och Åtvidaberg gjorde allsvensk debut i IF Elfsborg. Det blev förlust med 5–0 borta mot regerande mästarna Halmstad BK, men Johan var ändå ganska nöjd. "Hur lustigt det än kan låta så gick det faktiskt riktigt bra för oss på mittfältet och det kändes som vi vann vår match i matchen där", sa han.

* Ankarsrumssonen Jens Edman laddade upp inför säsongsstarten i STCC. Föregående år hade han kört för sitt eget privatteam, men den här säsongen fick han chansen som fabriksförare för Volvo. "Målet är att bli svensk mästare. Jag har en riktigt bra bil och kör för ett bra stall", sa han.

För 30 år sedan:   

* Vimmerby IF:s damer tog hem första omgången av Smålandscupen via tre raka segrar. Det blev 3–1 mot Horn/Hycklinge, 9–2 mot Myresjö och 6–0 mot Krokstorp. Målen gjordes av Åsa Wiman 6, Maria Kennmark 4, Ingela Karlsson 3, Gittan Kägo 2, Jenny Ekström, Lisen Danielsson och Anna Hermansson.

* Gullringen fick en bra start i hemmapremiären mot Norrby då Torbjörn Holm gjorde 1–0. Sedan gick det utför. Norrby vände och vann med 4–1 och Gullringens tränare Kenneth Hedström var allt annat än nöjd efter matchen. "Vi skapade väldigt lite chanser. I stället gnällde vi på allt och alla och var överlag dåliga", sa han.

Lisen Danielsson gjorde mål för VIF.
Lisen Danielsson gjorde mål för VIF.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!