Veckans idrottare – de här tyckte vi var bäst

Ny vecka, visst. Men vad tar vi med oss från den förra? Här har vi listat några av de vi tyckte utmärkte sig mest ur ett idrottsligt perspektiv.

Marcus Edgren, Oskar Lindgren och Johan Sörensen är med på listan över Veckans Idrottare.

Marcus Edgren, Oskar Lindgren och Johan Sörensen är med på listan över Veckans Idrottare.

Foto: Arkiv

Sport2023-12-11 19:30

1) OSKAR LINDGREN

Från Hockeyettan till självaste SHL. Snacka om att Vimmerbys back Oskar Lindgren varit med om en resa. Han blev inkallad till Malmös hemmamöte mot Linköping för några dagar sedan då laget hade stort manfall på backsidan. Lindgren kvitterade ut bra betyg i sin SHL-premiär då. I lördags fick han chansen igen, då det blev en lång tripp till Skellefteå. Det blev torsk även i den matchen. Nu är det landslagsuppehåll i SHL fram till den 19:e december. Och Vimmerbys förberedelser till Allettan är igång. Om det blir någon mer match i Malmödressen återstår att se.

undefined
Oskar Lindgren, Vimmerby Hockey.

2) JOHAN SÖRENSEN

På tal om att vara på allra högsta nivån, på den största scenen. I ett större reportage förra veckan skrev vi om Hultsfredsbördige Johan Sörensen, som inför den här säsongen rekryterades av nykomlingen AMO i den högsta handbollsligan. När huvudtränaren Andreas Stockenberg plötsligt valde att hoppa av sitt uppdrag, fick Johan Sörensen ta över. Låt vara temporärt. I fredags ledde han laget hemma mot topplaget Skövde. Tyvärr blev det däng med tre bollar.

undefined
Johan Sörensen.

2) MARCUS EDGREN

Ett, två, tre...sju! Marcus Edgren hade lilla julafton när Ariel B kom på besök till Furulundshallen i Mariannelund. Forwarden gjorde nämligen sju mål i överkörningen med 19–4.
– Jag hade maximal utdelning. Sju mål har jag aldrig tidigare gjort, men det var kul att hänga några, även att jag mest stod framför mål och rakade in dem.

Sju fullträffar och en assist i en och samma match sticker verkligen ut. Trots det var inte Edgren den mest poängstarke spelaren i HM IS. Jimmy Johansson stod för nio poäng (3+6). Dessutom gjorde Oskar Stejdahl sju (3+4).

undefined
Brady Kurtz.

4) BRADY KURTZ

Regerande mästarlaget Dackarna lär bli att räkna med även 2024. Den gångna veckan blev det klart att Brady Kurtz fortsätter i klubben. Australiensaren hade en viktig roll och stor betydelse när han anlände till Dackarna i somras. I den avgörande finalmatchen mot Västervik körde han bland annat in tio poäng.

5) GOGODON GO MCCHEANE

11–2. Storseger. Allt frid och fröjd, förstå? Nja, inte riktigt ändå. Spelande Virserumtränaren Pierre Gustavsson var trots utklassningen inte helt nöjd:
– Spelmässigt gör vi inte en bra match, men det kommer krävas mer av oss framöver.

Hur som helst. Elva mål framåt är självklart mycket positivt. Och bäst när vi kommer till förmågan att göra mål, så hittar vi Gogodon Go Mccheane. Han gjorde inte mindre än fyra mål, dessutom ett assist.

Marcus Edgren.
Marcus Edgren.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!