Derbyseger mot alla odds – reducering mycket värd

En matchvinnare i det prestigefyllda derbyt och ett reduceringsmål som skulle visa sig bli viktig. Det är några av prestationerna som lyfts fram i Veckans idrottare.

Daniel Öhlund (i mitten), Stella Milton, Adam Bäckstrand, Daniel Rehn och Linus Hemmingsson är Veckans idrottare.

Daniel Öhlund (i mitten), Stella Milton, Adam Bäckstrand, Daniel Rehn och Linus Hemmingsson är Veckans idrottare.

Foto: Arkiv

Sport2022-10-17 16:30
undefined
Daniel Öhlund avgjorde för Virserum i derbyt Mot Åseda.

1) DANIEL ÖHLUND, Virserum Hockey:

Med endast 13 utespelare i truppen krävdes en kämpainsats utöver det vanliga av Wictor Holmbergs manskap i derbyt borta mot Åseda. Mot alla odds såg Virserum länge ut att gå mot segern, men Åseda kvitterade till 2–2. Det krävdes straffar för att avgöra och där överlistade Daniel Öhlund förre Virserumskeepern Robert Davidsson i Åsedas mål och gav laget segern.

undefined
Stella Milton, Vimmerby IBK

2) STELLA MILTON, Vimmerby IBK:

Den unga Vimmerbybacken stod för två av målen i derbyt mot Westervik. Det blev visserligen förlust med 6–3, men VIBK svarade för en helgjuten insats och Milton var en av lagets mest framträdande spelare både offensivt och defensivt.

undefined
Adam Bäckstrand, Vimmerby Hockey

3) ADAM BÄCKSTRAND; Vimmerby Hockey:

VH förblev mållöst i derbyt borta mot Nybro och föll med 3–0. Lagets bästa spelare var Bäckstrand som var en av få som visade vad som krävs i offensiven och var närmast att bli målskytt.

undefined
Daniel Rehn och Patrik Svensson.

4) DANIEL REHN, Varta BK:

När Varta BK fick med sig tre poäng från helgens två hemmamatcher var Daniel Rehn lagets bästa poängplockare. I segern mot dittills obesegrade Örgryte slog han 864 poäng.

undefined
Linus Hemmingsson stod för Storebros 2-0-mål.

5) LINUS HEMMINGSSON, Storebro IF:

Det blev en ytterst rafflande kvaluppgörelse för Storebro. Laget låg under med 0–2 efter två tidiga nickmål av Ruda på hörna. Unge Linus Hemmingsson ville inte vara sämre, då han också nickade in en hörna för SIF med knappa kvarten kvar. Ett mål som var viktigt i kampen om nytt kontrakt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!