De hade målkalas – gjorde nio mål och toppar listan

Duo som hade målkalas, VIF-stjärnan som tränade med svenska toppklubben och Berggrens höga siffror. Det är något av det som tar plats i veckans idrottare.

 Vimmerby IBK, Vimmerby IF och Varta BK hade representanter med i veckans idrottare.

Vimmerby IBK, Vimmerby IF och Varta BK hade representanter med i veckans idrottare.

Foto: Arkiv

Sport2022-10-31 12:55

1) NATHALIE JOHANSSON, Vimmerby IF

Det tåls att upprepas. Vilken fjäder i hatten för lokalfotbollens främste spelare att få chansen att träna i ett par dagar med en av landets bästa klubbar, Champions League-klara Linköpings FC. Om det sedan leder till spel på högsta nivå återstår att se för den målfarliga anfallaren. 

– Jag gjorde tre träningspass med dem. Det var roligt och en stor upplevelse, på flera sätt, sa hon till Sporten. 

2) NELLY PASSMARK/TESS FRIDH, Vimmerby IBK

VIBK hade gjort tio mål på de tre inledande matcherna. Nu, mot Slätafly, blev det 13 (!) på ett bräde. Bland många duktiga hemmaspelare var det främst två som stack ut från mängden – och som hade målkalas. Nelly Passmark och Tess Fridh. Tillsammans stod de för nio fullträffar i segern med 13–7. 

3) SIMON LARSSON, Vimmerby IF

Drömvärvning? Ja, något åt det hållet. Simon Larsson var en av Västerviks absolut bästa och nyttigaste spelare i division tre den gångna säsongen. I veckan kom nyheten att han återvänder till uppflyttade Vimmerby IF. 

– Vi är väldigt glada att Simon är tillbaka. Ärligt så har han varit högsta prioritet för oss. En jämnare spelare går inte att hitta i regionen, sa David Lindgren i VIF om värvningen. 

4) STEFAN BERGGREN, Varta BK

Varta fortsätter att övertyga. Varta fortsätter att vinna. Borta mot Femtionian från Hässleholm kom fjärde segern i Allsvenskan. Stefan Berggren var superhet och slog hela 947 poäng, vilket är ett snitt på över 236 poäng per serie.

5) VIBK

Förlust med 10–3 mot topplaget Gransholm förra veckan. Vinst med samma siffror mot ett annat topplag, Karlskrona i fredags. Vilken skillnad! Tränaren Alexander Pettersson var närmast lyrisk över insatsen:

– Det finns anledning att strö superlativ över hela laget, sa han. 

Nathalie Johansson fick chansen att träna med toppklubben LFC.
Nathalie Johansson fick chansen att träna med toppklubben LFC.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!