Hänt i närområdet: Han gjorde åtta(!) mål

Hur går det egentligen för idrottslagen häromkring? Vi har tagit oss en titt på det.

Vetlanda BK och IFK Motala kommer mötas i åttondelsfinal, precis som förra säsongen.

Vetlanda BK och IFK Motala kommer mötas i åttondelsfinal, precis som förra säsongen.

Foto: Johnny Gustavsson

Sport2020-02-17 20:30

Bandy

  Under helgen spelades Elitserien i bandy färdigt. Vetlanda BK förlorade sin avslutande match mot seriesuveränen Edsbyn med 13-3. I den matchen gjorde för övrigt "Byns" Oscar Wikblad smått otroliga nio mål. 

Utöver den tråkiga avslutningen har VBK gjort en stabil säsong och de slutade nia i Elitserien, på 24 poäng. Förra året kom laget åtta med 25 poäng. Inte bara poängskörden påminner om förra säsongen. Så även motståndaren i åttondelsfinal. Vetlanda kommer nämligen få möta IFK Motala även denna gång. Förra säsongen slutade dubbelmötet med förlust för VBK. Kanske kan de revanschera sig i år. 

Första mötet spelas i Vetlanda under tisdagen och returen på torsdag. Vid eventuellt avancemang till kvartsfinalen kommer Vetlanda sedan få möta serievinnaren Edsbyns IF. 

  Tjust Bandy har siktat på att vara ett topplag, men efter fyra förluster på de fem senaste matcherna ligger de nu femma, på 14 poäng. Långt efter toppen.  

Innebandy

  Edsbyns Oscar Wikblad gjorde som sagt nio mål i en match, men frågan är om inte Linköping IBK:s Felix Landver imponerar än mer. Han gjorde nämligen hela åtta mål i helgens möte med Helsingborg, där LIBK vann med 10-5. Det är tangerat rekord i SSL. Linköping ligger för övrigt sexa i SSL. 

  Vetlandas innebandylag, som gick upp till division ett förra säsongen, har det tufft. Laget ligger näst sist och har bara tagit tio poäng på 18 matcher. 

  Oskarshamnslaget Craftstaden i herrallsvenskan ligger just nu näst sist i serien. I helgen förlorade de med 9-7 mot Nykvarns IBF. 

Ishockey

  Linköpings HC har kommit igång i SHL. Efter en svit med tio raka förluster vann de fem av sex matcher. Det har gett dem ett bra avstånd till kvalstrecket. Men i helgen förlorade laget med 2-4 mot HV71. 

  Än tyngre går det för IK Oskarshamn. Efter tränarbytet där Per-Erik Johnsson ersatte Håkan Åhlund har IKO tagit en poäng på fyra matcher. Med elva matcher kvar har Oskarshamn tio poäng upp till säker mark. 

 Virserum slutade som bekant sist i Alltrean. Lokalrivalen Åseda IF däremot lyckades bättre. Trots tre raka förluster på slutet kom ÅIF trea i serien och får därför spela playoff. 

Bowling

  Om det gått lite troll i det för Vimmerby i mellanallsvenskan kan man säga att Team Gamleby har gjort succé. Nykomlingen riktade in sig på att klara sig kvar, men har överraskat och ligger på övre halvan. Nu förlorade visserligen Gamleby mot AIK i helgen, men de ligger sjua i serien.

Team Gamleby har gjort det bra i Allsvenskan än så länge.
Team Gamleby har gjort det bra i Allsvenskan än så länge.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!