Gullringen körde över Visingsö

Gastkramande och nervig toppmatch? Nej. Gullringen gjorde spänningen kortvarig och fullkomligt krossade tabelltrean Visingsö med hela 6–1. "En styrkedemonstration", säger Daniel Ohlsson.

Kross. Gullringen gav inte Visingsö en chans i toppmötet och avgjorde matchen redan efter första halvlek.

Sport2018-08-04 18:10

fotboll

Toppmötet mellan tvåan Gullringen och trean Visingsö trodde många skulle bli en jämn historia. Detta var första av två säsongsavgörande matcher för Gullringen på mindre än en vecka. Det syntes också direkt att de gulsvarta var koncentrerade på uppgiften.

Bara sex minuter in i matchen spräckte hemmalaget målnollan. Albin Gustafsson lyckades genom ett inlägg pricka pannan på Rasmus Stahlin som snyggt kunde knoppa in 1–0 till Gullringen.

– Vi var väldigt spelsugna. Vi har velat att serien ska dra igång länge nu så det var skönt att få en sån start, säger Gullringens tränare Daniel Ohlsson.

En smakstart minst sagt för de gulsvarta och härifrån började de spela smart. De visade stort tålamod genom att spela runt i backlinjen samt mittfält och genom det trötta ut Visingsö. Gästerna tappade sitt tålamod allt mer och började dra på sig flera onödiga frisparkar. Det var genom dessa fasta situationer Gullringen skulle avgöra matchen i slutskedet av första halvlek.

2–0 kom i 43:e genom Anton Palmér på en skarvning från en frispark slagen utanför straffområdet. 3–0 kom bara minuter senare där Isack Thuresson vaket höll sig framme på en frisparksretur. Inom en period av fem minuter hade hemmalaget stängt matchen.

– 3–0 i halvlek kändes stabilt. Man visste ju inte vad som skulle kunna hända i andra, men när fyran kom så tidigt sen var det spiken i kistan, menar Ohlsson.

4–0-målet Daniel pratade om kom i 57:e på straff slagen av Rasmus Bexell. Fem minuter senare kom också femman – och det var en riktig delikatess. Rasmus Stahlin tog ner bollen på mittplanen och sprang förbi sin försvarare. Väl framme vid målet gjorde Stahlin en skottfint både en och två gånger. Sedan kunde Rasmus, som var Gullringens bästa spelare i toppmötet, enkelt rulla in sitt andra mål i matchen.

– Jag vetifan vad som hände egentligen. Jag brukar inte göra såna mål så det var väldigt skönt, säger Rasmus Stahlin.

Även Anton Palmér blev tvåmålsskytt i matchen då han fixade 6–0 med kvarten kvar. I slutminuten fick gästerna in ett tröstmål – men krossen var ändå total och slutsiffrorna skrevs till 6–1.

– Det är en styrkedemonstration. Tvåan mot trean i serien och Visingsö skapar inte en farlig målchans på hela matchen.

Första uppdraget är avklarat för Gullringen. På fredag väntar serieledaren Tranås.

Rasmus Stahlin bjöd på ett klassmål i överkörningen och var hemmalagets bästa spelare.

! Effektiviteten. Gullringen var kliniska när de fick sina lägen.

? Visingsö. För att vara tabelltrea såg gästerna oerhört bleka ut.

6–1

Gullringen–Visingsö DIVISION 4 NORRA Målen: 1–0 (6) Rasmus Stahlin, 2–0 (43) Anton Palmér, 3–0 (48) Isack Thuresson, 4–0 (57) Rasmus Bexell (straff), 5–0 (62) Rasmus Stahlin, 6–0 (75) Anton Palmér, 6–1 (89) William Boberg.