Genrep för Vimmerby: "Ordentlig värdemätare"

Seriepremiären i Hockeyettan närmar sig. Nu är det dags för genrep – mot Västerviks IK. "Det blir en ordentlig värdemätare", säger VH-kaptenen Anton Carlsson.

Under större delen av försäsongen har Anton Carlsson spelat tillsammans med Mattias Wigley och Jonas Nyman. Det är en vass kedja som har gjort många mål.

Under större delen av försäsongen har Anton Carlsson spelat tillsammans med Mattias Wigley och Jonas Nyman. Det är en vass kedja som har gjort många mål.

Foto: Jonatan Häggström-Wedding

Ishockey2020-09-22 17:10

LIVE-TV: Onsdag 23 september klockan 18:50: Västerviks IK–Vimmerby Hockey. Se matchen här!

Anton Carlsson är laddad inför prestigemötet:

– Nu känner man att det verkligen börja dra ihop sig. Och det är alltid kul att möta Västervik. De verkar ha fått ihop ett starkt lag, precis som vi.

Resultatmässigt har Vimmerby Hockey haft det något tyngre på slutet. Men det är inget som bekymrar den nya lagkaptenen.

– Nej, det känns mest som tillfälligheter. Spelmässigt har vi hållit ungefär samma nivå i alla matcher på försäsongen. Om det studsar hit eller dit i vissa matcher spelar inte så stor roll i det här läget. Det viktigaste är att alla spelare kommer in i spelsystemet på ett bra sätt, vilket jag tycker att alla har gjort.

Nu har du varit lagkapten i ett antal matcher. Hur känns det?

– Som jag sagt tidigare är det hedrande och stort. Sedan har det väl inte påverkat mitt spel något speciellt. Vi är många som hjälps åt och leder laget framåt. Det märks att vi har en stark stomme som har varit med i flera år. Det gör att bördan inte blir så stor för mig eller vicekaptenerna.

De senaste veckorna har Anton Carlsson bildat en vass kedja tillsammans med Mattias Wigley och Jonas Nyman. De har också legat bakom många av Vimmerbys mål på försäsongen.

– Det har fungerat väldigt bra. Liksom Wigley är Nyman en smart spelare som är enkel att spela med. Han är hitvärvad som spetsspelare och har verkligen levt upp till det.

Är det några andra spelare som har imponerat på dig hittills?

– Det finns många. Ska jag nämna någon enskild får det bli Ludvig Vännström. Han tar kliv hela tiden och blir bättre för varje dag som går.

Vimmerby Hockey kommer till spel med full trupp. Tränaren Phil Horsky säger så här inför onsdagens genrep mot Västervik:

– Det är ett bra upplägg att möta allsvenskt motstånd i den sista träningsmatchen. Då kommer intensiteten höjas ytterligare ett snäpp. Vi är inställda på att allting kommer gå lite fortare. Västervik har ett riktigt bra lag.

– I den senaste matchen mot Grums (4–3-förlust efter förlängning) gjorde vi inte vår bästa insats, men det var något att bygga vidare på. Anfallsspelet var bra, liksom spelet i powerplay och boxplay. Däremot behöver vi minimera misstagen i egen zon.

Seriepremiären mot Tyringe spelas den 4 oktober.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!