Jobbigt för Vimmerby – föll i derbyt mot Nybro

Efter en lovande start på säsongen har Vimmerby Hockey tappat fart i tabellen. Under onsdagskvällen kom lagets tredje raka förlust. Nybro vann med 2–1.

Jakob Karlsson deppar efter det första baklängesmålet.

Ishockey2020-10-14 21:13

Precis som väntat blev det ett jämnt och spännande länsderby i Vimmerby ishall. VH hade vittring på poäng – men Phil Horskys lag lyckades inte vända den negativa trenden.

Nybro, som toppar Hockeyettan, inledde starkt och var det betydligt bättre laget i drygt tio minuter. De vaskade fram flera farliga lägen – och tog också välförtjänt ledningen efter 10:47. Mathias Kempii fick målet, men det var snarare en VH-spelare som olyckligt sparkade in pucken i egen bur. Så långt hade Vimmerby släppt till alldeles för många lägen, efter onödiga pucktapp på mitten.

Kanske blev målet en väckarklocka för hemmaspelarna, då VH spelade upp sig ju längre perioden gick. Efter 16:39 kvitterade Jonas Nyman med sitt första seriemål i VH-tröjan. Hans skott från vänsterkanten smet in bakom Robin Johansson i bortamålet, som var skymd av Anton Carlsson. I det läget hade Vimmerby bud på mer. Bland annat prickade Gustav Jansson ribban efter en fin aktion. Totalt sett var det ändå Nybro som var det bättre laget i den första perioden. Skottstatistiken var 16–16.

Efter pausvilan var det Vimmerby som hade det mesta och bästa av spelet. Det var nära 2–1 flera gånger. Gustav Jansson gjorde mål, men det blev avblåst efter en rörig situation framför motståndarkassen.

När matchen stod och vägde var det istället Nybro som tog ledningen. Efter 36:30 stod Mathias Kempii för en läcker dragning som ställde VH-målvakten Tomas Rydén. Tungt för Vimmerby, som överlag gjorde en bra period och vann skottstatistiken med 13–5.

De som förväntade sig en anstormning av hemmalaget i den tredje perioden blev besvikna. Den första kvarten skapade VH bara några ströchanser.

De sista tre-fyra minuterna hände det desto mer. Då var det nära 2–2 ett antal gånger. Men Nybro höll ut och behåller därmed sin serieledning. Vimmerby halkade ner till en sjundeplats i tabellen.