Forsberg osäker till spel: "Förmodligen inte tillgänglig"

Alla spelare tränade på matcharenan Estádio José Alvalade dagen innan Portugalmatchen. Alla utom Emil Forsberg. –Vi får se om han är tillgänglig i morgon, förmodligen inte, känns det som, säger förbundskapten Janne Andersson.

Sverige kan få lov att klara sig utan Emil Forsberg i matchen mot Portugal.

Sverige kan få lov att klara sig utan Emil Forsberg i matchen mot Portugal.

Foto: Darko Bandic/AP/TT

Sport2020-10-13 19:55

Forsberg spelade 90 minuter i söndagens 1–2-förlust mot Kroatien och har matchats hårt senaste tiden. I de tre inledande Bundesligamatcherna för sitt Leipzig har den svenske mittfältsstjärnan startat samtliga matcher. Tyskarna spelade dessutom Champions League-slutspelet i slutet av augusti.

– Emil hade en känning in i matchen mot Kroatien och kände av det efteråt, säger Andersson som flaggade för att det kan bli några förändringar i startelvan från Kroatienmatchen.

– Det kommer bli några ändringar i elvan men vilka det blir får ni se i morgon.

Övrigt att notera från träningen var att samtliga målvakter, nyinkallade Isak Pettersson inkluderad, fanns med. Robin Olsen, som blev stämplad på handen mot Kroatien i söndags, körde på som vanligt med de övriga. Men vilken målvakt som dras med en skadekänning ville inte förbundskaptenen gå in på.

– Om vi känner att en målvakt har en känning så vill jag täcka upp. Jag vill inte stå på matchen i morgon och inte ha täckning om spelaren inte kan vara med. Det är min uppgift att se till att vi har friska spelare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!