"Förlåt alla som ogillar kyla"

Topp- och bottenstrider, heta lagbyggen i speedway och dåligt bandyväder. Det är några av punkterna i veckans heta och kalla lista.

Kommer Djurgårdens lagkapten Marcus Danielsson få lyfta Lennart Johanssons pokal på lördag?

Kommer Djurgårdens lagkapten Marcus Danielsson få lyfta Lennart Johanssons pokal på lördag?

Foto: Claudio Bresciani / TT

Sport2019-10-29 15:45

Glödhett

Allsvenska slutstriden

Jag struntar faktiskt i att detta har varit med på heta och kalla listan tidigare. Sista Allsvenska omgången kan inte förbises. Tre lag har chans på guldet. Djurgården, Hammarby och Malmö. 

DIF har förarsätet, med en trepoängsledning, men de har också den tuffaste avslutningsmatchen. DIF måste bortaslå ett formstarkt IFK Norrköping. De har vunnit sina åtta senaste hemmamatcher och har hållit nollan i 12 av sina 14 senaste matcher. Men en poäng räcker för Djurgården. 

Bajen och MFF ligger tre poäng bakom serieledaren, men har bättre målskillnad. Malmö spelar borta mot Örebro och Hammarby har Häcken hemma. För dem två är det bara att ta tre poäng. Mer kan de inte göra. 

Även bottenkampen är spännande. Kalmar, Falkenberg, Sundsvall och AFC kommer kriga för sitt liv i sista omgången. Falkenberg och AFC möts också i en klassisk "sexpoängsmatch". 

Även i Superettan lär det bli en häftig upplösning, såväl i toppen som botten. Jag kommer nog inte ha mycket annat än fotbollstankar i huvudet den kommande helgen. 

Hett

Filip Bengtsson

Vilken kille han är! Bäst i Sverige på motocross, och nu även bäst på enduro. Filip Bengtsson vann Gotland Grand National på ett ganska överlägset vis. 

Varmt

Speedwaylagen rustar

Dackarnas Peter Karlsson valde att fortsätta ett år till som lagledare. Viktigt. Nu har han även fyllt de åtta första platserna i truppen. Dels genom att behålla sex förare, dels genom att ta in två nya. Senast Luke Becker, en 20-årig Amerikan. Det kommer bli spännande att se vad han går för! 

När vi ändå är inne på Elitserielagens förberedelser för 2020. Oj vilket lag Västervik blir! Där får Dackarna se upp.

Kallt

För varmt för is

"Mitt" lag IFK Motala bandy fick ställa in sin premiär mot Frillesås på grund av att de inte har fått ihop någon is än. Målilla Bandy tränar fortfarande på liten rink i Virserum och vet inte när isen blir klar. Säkerligen är det fler klubbar som har samma problem. 

Det är tråkigt att varje höst läsa om bristen på is inom bandyn. Förutsättningarna skiljer sig också väldigt mycket mellan klubbar med hall och klubbar utan. Förlåt alla som ogillar kyla, men förhoppningsvis blir det kallt nu så landets alla bandylag får is så snabbt som möjligt.

Iskallt

Vad har hänt med LHC?

Efter att ha tagit sig till slutspel varje säsong sedan 12/13 blev de 12:a i SHL och missade slutspel i våras. Nu är krisen än djupare. Efter 14 matcher ligger Linköping sist i SHL på 10 poäng. De har endast lyckats vinna två matcher.

Som tur är för östgötarna finns det 38 matcher kvar att vända detta. 

VMS-föraren Filip Bengtsson vann elitklassen på Gotland Grand National.
VMS-föraren Filip Bengtsson vann elitklassen på Gotland Grand National.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!