Guld, silver och seriesegrar från förr

JSM-guld i ishockey, JSM-silver i bågskytte och seriesegrar för lokala lag. Det är lite av innehållet i veckans Återblick i arkiven från den lokala sportvärlden.

Kickers FF, Frida Fjällgård och Camilla Näslund är några som dyker upp i Återblicken.

Kickers FF, Frida Fjällgård och Camilla Näslund är några som dyker upp i Återblicken.

Foto: Magnus Strömsten

Sport2022-04-01 12:00

För 10 år sedan:

* VM-premiären i speedway kördes i Nya Zeeland. Regerande världsmästaren Greg Hancock vann tävlingen. Antonio Lindbäck var bäst av de fyra svenska förarna i tävlingen, men åkte ut i semifinal.

* Vimmerby IF:s damer gjorde en bra träningsmatch mot Lindsdal. Anna Karlsson gav laget ledningen, men Lindsdal vände och vann med 2–1 efter mål av bland annat förre Vimmerbyspelaren Camilla Näslund. Maja Truedsson och Maria Nilsson fick beröm för sina insatser i VIF.

undefined
Camilla Näslund gjorde mål mot VIF.

* I kvalet till innebandytvåan tog Ariels damer en viktig seger hemma mot Älmhult med 9–4. Linda Zetterling var planens dominant med sex mål. Övriga stod Sanna Zetterling, Lovisa Persson och Josefin Johansson för.

* Svenska mästare. Det blev Vimmerbykillarna Markus Modigs och Linus Hultström med Linköping Hockeys J20-lag. Finalen mot HV71 var dramatisk. Hultström kvitterade till 2–2 i slutet och Modigs klev fram som hjälte och avgjorde i förlängningen.

undefined
Markus Modigs och Linus Hultström vann JSM med LHC.

För 20 år sedan:

* Kickers FF laddade för sin debutsäsong i sexan. Truppen bestod av ett 20-tal avdankade lirare från Vimmerbytrakten. Målsättningen inför var först och främst att ha kul, men under säsongen skulle det visa sig att takterna satt i hos de rutinerade lirarna.

* Frida Fjällgård från Rumskulla sköt hem ett silver när junior-SM i bågskytte avgjordes i Karlstad. 261 poäng på 30 pilar räckte till avancemang i klassen DF13. I finalen mot Petra Larsson föll hon med sju poängs marginal. Klubbkamraten Maria Isaksson knep en sjätteplats i klassen DK13.

undefined
Frida Fjällgård tog silver på JSM.

För 30 år sedan:

* Vimmerby IBK lyckades vinna serien för tredje året i följd och tog steget upp i högsta serien. En bedrift i sann Åshöjden-anda. I sista kvalmatchen mot Ramlösa hemma blev det seger med 6–1. Mathias Jansson var en av målskyttarna och matchens lirare. 

* Vimmerby BK säkrade seriesegern i tvåan redan tre omgångar från slutet. Laget tog därmed klivet upp i division ett igen.

undefined
Vimmerby IBK vann kvalet och gick upp i högsta serien.

För 40 år sedan:

* Vimmerby IF:s damer gick starkt på försäsongen och var obesegrade efter fem matcher. Mot Horn hemma blev det vinst med 2–0 efter mål av Marie Krantz och Susanne Nilsson.

* Gullringens damer vann säkert hemma mot Torpa i Smålandscupen med 5–2. Elisabeth Bergström låg bakom tre av målen. Övriga gjordes av Elisabeth Rinaldo och Carina Gustafsson.

Kickers FF gick in i seriespel för 20 år sen.
Kickers FF gick in i seriespel för 20 år sen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!