Filippa Curmark: "SÀtter press pÄ RosengÄrd"

Göteborg ger inte upp guldjakten. Seger mot Eskilstuna (3–0) innebĂ€r att de hĂ€nger pĂ„ i toppen. –Nu sĂ€tter vi press pĂ„ RosengĂ„rd och sĂ€ger: "Vi Ă€r med", hĂ€lsar den nyblivna landslagsspelaren Filippa Curmark.

Göteborgs Emma Koivisto och Eskilstunas Amanda Nildén i kamp om bollen under lördagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan Göteborg och Eskilstuna.

Sport2020-09-05 17:00

I veckan togs hon ut i landslaget för första gÄngen. NÀr Göteborg var tillbaka i vinnarspÄret, efter tvÄ raka förluster, var det Filippa Curmark som visade varför hon hör hemma i Peter Gerhardssons landslagstrupp.

– Det var inspirerande att gĂ„ in och spela första matchen efter det att man blivit uttagen. Det gav lite extra energi, sĂ€ger hon.

Och hon Àr nöjd med att laget kunde vinna igen.

– I dag ville vi vĂ€nda pĂ„ det hĂ€r. Det kĂ€ndes riktigt skönt att vi vann, sĂ€ger hon nöjt.

Curmark lÄg bakom Göteborgs ledningsmÄl med en elegant passning mellan tvÄ Eskilstunabackar. Emma Koivisto kunde sprinta fri i straffomrÄdet och slÄ in bollen i den bortre burgaveln bakom Eskilstunas mÄlvakt Cosetta Morché.

– Jag satte den i djupet. Jag vet inte riktigt hur hon fick in den, men det blev riktigt snyggt, sĂ€ger Curmark.

TrÀffade ribban

Åtta minuter senare var det dags igen. Göteborg fick en frispark centralt, just utanför straffomrĂ„deslinjen.

– Jag hade en bra kĂ€nsla och bestĂ€mde mig för att ta den. Jag har trĂ€nat pĂ„ frisparkar en del och har satt liknande tidigare, analyserar hon.

Hon stegade fram och slog bollen över muren, men trĂ€ffade ribban. PĂ„ returen störtade Natalia Kulkka fram och satte huvudet till och Göteborg ledde med 2–0.

Tidigare i halvleken försökte Curmark sig pÄ vad som kunde ha blivit ett praktmÄl. Curmark som drog till pÄ en rensning ur straffomrÄdet. Cosetta Morché fick strÀcka sig i hela sin lÀngd för att avvÀrja projektilen.

– Jag fick till skottet. Det var en riktigt bra rĂ€ddning av mĂ„lvakten, suckar hon.

Mycket mer

Det skulle kunna ha blivit mycket mer för Göteborg. De hade en dubbelchans i sjunde minuten dĂ€r Eskilstunas back fick flĂ€ka sig pĂ„ mĂ„llinjen. De missade tidigt en straff och i den 52:a minuten missade Pauline Hammarlund öppet mĂ„l efter en mĂ„lvaktsretur. Men hon kunde ta revansch nĂ€r hon ensam sprang igenom och slog in 3–0 för Göteborg, framspelad av mĂ„lvakten Jennifer Falk.

I och med segern Àr Göteborg fortfarande med i toppen och tre poÀng sÀtter press pÄ RosengÄrd som möter formstarka DjurgÄrden pÄ söndagen.

– Det Ă€r mĂ„nga matcher kvar och mĂ„nga poĂ€ng att spela om, konstaterar Filippa Curmark hoppfullt.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!