Vad ska sportprofilerna göra under sommaren?

Vår tidning pratade med några lokala sportprofiler. Vi ställde följande två frågor till dem: 1) Vad ska du göra på semestern?, 2) Hur ser din sportsommar ut?

Rasmus Bexell kommer ta det lugnt och njuta av tillvaron under sommaren.

Rasmus Bexell kommer ta det lugnt och njuta av tillvaron under sommaren.

Foto: Torbjörn Allvin

Sport2023-06-30 13:00

Daniel Rambin, Rimforsa IF:

1) Min semester kommer bestå av en resa till Grekland. Jag och min sambo tänkte besöka Harika, en mindre stad där vi kommer njuta av god mat och bra väder, förhoppningsvis. Sen kommer jag även lägga en hel del fokus på fotbollen. Det kommer nog bli ett antal träningar med laget och lite individuellt också.

2) Det lär bli mycket fokus på Rimforsa som vanligt, sen är det ju alltid bra om man håller sig uppdaterad på sina motståndare. 

Jesper Rüdiger, Hultsfreds FK:

1) Det blir att ta flyget söder ut för att njuta av den varma solen på Rhodos. Det kommer bli en typisk Svenssonresa med all inclusive. Sen kommer jag åka dressin i de småländska skogarna och kanske en liten golfrunda på Tobo, om vädret tillåter. Jag kommer köra lite sommarträning lite då och då, men inte för mycket. När det är semester så vill jag ta vara på den.

2) Jag tänker att sporten inte är lika viktig under semestern. Det handlar mer om att njuta och se vad som händer.

Rasmus Bexell, Gullringens GoIF:

1) Jag tar det lite som det kommer. Förutom en kort vistelse på västkusten så har jag inte mycket inbokat. Jag kommer bara chilla och kanske knäppa några – många – öl. Vi får se hur det blir med fotbollen, jag vill helst bara fokusera på att ladda upp batteriet igen.

2) Min sportsommar ser tunn ut. Jag får se hur mycket som händer på den fronten, jag kanske sätter mig vid tv:n och kollar på någon match.

Oscar Blom, enduroåkare, Vimmerby MS:

1) Sommaren kommer vara rätt så upptagen för min del. Det lär bli en del jobb och träning då jag vill satsa på Novemberkåsan i år. Jag måste fortfarande tänka på mitt knä då det inte är helt friskt ännu.

2) Jag och Filip Bengtsson kommer fortsätta med att slipa inför kommande tävlingar. Eftersom jag fortfarande har känningar kommer jag hjälpa till mycket vid sidan av på hans tävlingar.

Olle Söderlund, Vimmerby Hockey: 

1) Min semester kommer bestå av mycket träning och lite festande. Jag brukar köra igång väldigt tidigt inför säsongen så kroppen är redo. Jag passar alltid på att besöka Stockholm eftersom det finns många gamla hockeykollegor där, sen finns det också ett lite bättre nattliv.

2) Jag har en del vänner som spelar fotboll runt Vimmerby. Det blir nog att titta mycket på Södra Vi och Gullringen. Sen följer jag mycket tennis under sommaren. Wimbledon börjar snart och då ska jag parkera mig framför tv:n.

Oscar Blom, till höger, kommer att hjälpa Filip Bengtsson, till vänster, under hans tävlingar.
Oscar Blom, till höger, kommer att hjälpa Filip Bengtsson, till vänster, under hans tävlingar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!