Eldsjälarna i Trix gör det möjligt

Ideell kraft är något som behövs för att få Bullerby Cup att flyta på. Supporterklubben Trix och deras verksamhet är vital för Vimmerby IF. "Det är från tidig morgon fram till kvällen", säger Lotta Gustafsson, kassör i Trix.

Supporterklubbens ordförande, Linda Carlsson, tillsammans med kassören, Lotta Gustafsson.

Supporterklubbens ordförande, Linda Carlsson, tillsammans med kassören, Lotta Gustafsson.

Foto: Haris Dreco

Sport2019-07-24 20:00

Fotboll

Imorgon inleds den 43:e upplagan av Bullerby Cup. Under fyra dagar kommer det att vara full fart på Ceosvallen och Vimarvallen när hundratals matcher kommer spelas med lag från hela Sverige.

Mycket måste funka för att få ihop helheten så bra som möjligt. Många funktionärer och ideella krafter bidrar för att få det att flyta på.

Supporterklubben Trix är väldigt värdefulla för Vimmerby IF och lägger ned enormt mycket arbete hela året, och framförallt under Bullerby Cup-veckan. Trix har ansvaret för serveringen i alla kiosker på Ceos- och Vimarvallen, och utöver det även på tre av skolorna som lagen håller till på under cupen. Många timmar blir det, som ni kan förstå.

– Man börjar veckan innan och planerar, grejar och får hem varor och så vidare. Sedan är det från tidig morgon fram till kvällen varje dag, säger Lotta Gustafsson, kassör i Trix, när vi träffar henne tillsammans med supporterklubbens ordförande Linda Carlsson.

Styrelsen består av Lotta och Linda tillsammans med ytterligare fem personer. Ann-Sophie Bäck, Pernilla Fröberg, Annika Karlsson, Elisabeth Johansson och Maria Carlsson. Alla sju hjälper till så mycket de kan under cupen, och täcker upp för varandra. Men de får även välbehövlig hjälp.

– Vi som är lediga jobbar på nu i veckan, sedan kommer de andra in på helgen och stöttar upp. Utöver oss så är det 30-40 stycken som är med och hjälper till i Trix. Sedan har vi duktiga sommarjobbare som hjälper oss här med, säger Gustafsson.

Lotta blev involverad i Trix år 2006, och Linda hoppade på året efteråt. Oberäkneligt antal timmar har de lagt ned under dessa år, och de har varit med runt cupen i många år.

Vad är det bästa med att jobba dessa dagar?

– Jag tycker det är så roligt att få vara här nere och träffa mycket folk, och vi som jobbar har väldigt kul tillsammans, säger Linda. Lotta fyller i:

– Alla är så glada och trevliga. Vi får ofta mycket beröm för att det är ordning och reda och fräscht samt att det är bra planerat alltihop.

Men Trix verksamhet rullar på året runt. Under kvällar och helger finns medlemmarna i Trix i kioskerna vid Arena Ceos och ser till så att besökarna kan få avnjuta dryck och något gott att äta på. Att påstå att trix är värdefulla för Vimmerby IF är nästan i underkant.

Är det värt det, med tanke på all tid ni lägger ned?

– Ja, det skulle jag säga. Men det kanske du kan svara på bättre, du som lägger ned så mycket timmar, säger Linda och kollar på Lotta:

– Det är värt det alltihop. Jag är en ju en "fotbollsidiot". När jag inte står i kiosken eller planerar inför helgerna så brukar jag alltid åka på herrarnas bortamatcher. Jag tycker det är så roligt med all fotboll, säger Lotta Gustafsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om