Streipel visade vägen i VIBK:s vändningar

Den här veckan ser vi tillbaka på dramatiska matcher i såväl bandy, ishockey, handboll som innebandy. Hetast i den lokala idrotten för 10 år sedan var Christian Streipel som öste in poäng för Vimmerby IBK.

Christian Streipel öste in poäng för VIBK.

Sport2022-01-30 12:00

För 10 år sedan:

* En svängig afton. Det bjöds publiken på i Idrottshallen när Vimmerby IBK mötte Vetlanda. På knappt två minuter vände VIBK 2–4 till 5–4 i upptakten av andra perioden efter mål av Christian Streipel, Linus Isaksson och Michael Nordin. Dramat fortsatte i den tredje perioden där VIBK till slut vann med 10–7 efter ytterligare två mål av Streipel. "Vi snurrade upp dem rejält i tredje", sa matchvinnaren.

undefined

* Vimmerby IBK avrundade veckan med en tripp till Älmhult. Laget ledde tidigt med 4–1, men tappade allt i andra perioden och var i underläge med 9–5. En stark upphämtning gjorde sedan att det stod 12–12 vid full tid. Kvitteringen ordnade en viss Christian Streipel som för övrigt svarade för makalösa fyra mål och fem assist totalt. Dessutom avgjorde Victor Wall med 13–12 i förlängningen. Han noterade totalt två mål och fyra assist.

* Det bjöds på dramatik i Hagadal också. Hultsfred Handboll lyckades besegra Skurup med 34–33. Sasa Omrcen fick förtroendet att ta det sista avslutet i spel sex mot fem för HHF och lyckades hitta rätt. Den stora segerorganisatören var annars Mattias Åström-Karlsson som stod för tio mål. "Andra halvlek är den bästa jag har gjort på många år", sa han efter matchen.

undefined
Mattias Åström-Karlsson gjorde tio mål för HHF.

* Vimmerby IF spelade första träningsmatchen för säsongen. Det blev vinst med 3–0 borta mot Husqvarna efter mål av Magnus Eriksson, Jimmy Gustafsson och Rickard Thuresson.

För 20 år sedan:

* Målilla Bandy knep andra raka segern i play off-serien till Allsvenskan. I snöyran på Venhagsvallen besegrades Kungälv med 3–2. Hemmalaget gick fram till 3–0 tidigt efter mål av Christoffer Nordström, Dimitri Chernov och Samuel Pettersson. Tränaren Christer Eriksson öste beröm över sina spelare efter matchen. "Vi spelar näst intill felfritt i försvaret där vi inte bjuder dem på någonting. Sedan är vi effektiva framåt också", sa han.

undefined
Målilla bandy firar segern mot Kungälv.

* Linköpingssonen Thomas Johansson tog sin första grandslam-titel i tennis. I finalen av Australian Open besegrade han Marat Safin med 3–1 i set. I sitt tacktal framhöll han stödet han fått från läktarplats. "Mina fans har hjälpt mig mycket på vägen och vi ska ha mycket kul ikväll", lovade han.

* Derbyt i innebandyfemman mellan Hultsfred och Svala bjöd på dramatik. Hultsfred ledde tidigt med 3–0 och hade även 4–3 i tredje perioden. Mörlundalaget vände och vann med 5–4 till slut. Mycket tack vare tre mål av Roger Karlsson, tvåmålsskytten Kristian Hedblom och storspel i mål av Jonni Sipikari. Hultsfreds mål gjordes av Mathias Nyström 2, Jonas Hämäläinen och Erik Josefsson.

För 30 år sedan:

* 473 åskådare i ishallen fick se Vimmerby IF Hockey besegra Osby med 4–3. Till matchhjälte utsågs målvakten Roger "Bullen" Danielsson som stundtals agerade levande vägg och såg till att VIF höll undan. "Vi gjorde honom till en världsmålvakt", sa Osbys tränare Steven Higgins som bara kunde skratta åt eländet från sin synvinkel. Vimmerbys mål gjordes av Joacim Norell, Stefan Pettersson, Mikael Carlsson och Mikael Hultström.

undefined
Joacim Norell, Stefan Pettersson, Michael Carlsson och Mikael Hultström gjorde målen. Roger ”Bullen” Danielsson storspelade mot Osby.

För 40 år sedan:

* Lokala idrottare uppmärksammades med priser. Mörlunda Baskets Maggi Svensson utsågs till Årets Stjärnskott i Småland. Dessutom fick Bosse Karlsson från Målilla titeln Årets domare i Småland. Till Årets spelare utsågs Östers Thomas Ravelli.