Djurgården bröt bortatrenden i Ängelholm

Djurgården hade inte vunnit i Ängelholm sedan i oktober 2017. På tisdagskvällen bröts förlustsviten när Linus Andersson fullbordade vändningen och sköt hem straffsegern. –Vi visar att vi är ett lag med starkt psyke, det är inte alla lag som orkar resa sig så, säger han.

Linus Andersson var starkt bidragande till att Djurgården tog två poäng borta mot Rögle. Arkivbild.

Sport2021-01-19 21:40

De fem senaste gångerna Djurgården åkt till Ängelholm hade de vänt hem utan poäng. Niklas Hansson gjorde vad han kunde för att scenariot skulle upprepa sig ytterligare en gång.

Halvvägs in i förstaakten skar Daniel Zaars passning upp ett djupt hål i gästernas försvar. Hansson fick pucken och sprätte upp 1–0 i nättaket.

Samme Hansson gjorde fem minuter senare livet än surare för gästerna när han satte dit tvåan i samma nättak.

– Man behöver spela 60 minuter för att vinna, säger den formstarke backen och fortsätter:

– Jag har jobbat hårt på mitt spel över hela banan. Och goda vanor skapar fina förutsättningar för att lyckas i båda riktningar.

Viktig reducering

Men han var inte periodens enda målskytt. I Djurgårdens senaste match (Örebro) hade man satt stopp för en fem matcher lång förlustsvit.

Och när bara 30 sekunder återstod av första perioden i Ängelholm såg Jesper Pettersson till ge hoppet om en andra raka seger nytt liv.

Malmö Redhawks sportchef Patrik Sylvegård och tränare Joakim Fagervall såg matchen från läktaren. Därifrån studerade de Rögle inför nästa Skånederby (2 februari). I den andra perioden visade Kalle Östman Malmöduon att Rögle är långt ifrån oslagbara när han styrde in Djurgårdens kvittering.

Den tredje perioden slutade mållös, samma sak gällde förläningen och därmed väntade säsongens första straffläggning för Djurgården som där ställdes mot en serieledare som så långt vunnit två av två.

Tunga skador

Då Linus Andersson blev ensam om att göra mål såg han till att Djurgården är laget hundraprocentigt när det kommer straffavgörande.

– Det är inte alla lag som orkar resa sig efter fem raka förluster som vi gjort. Men vi har utgått från våra grunder och sedan har vi två grymma målvakter som håller oss kvar i matcherna och ger oss chansen att vinna.

– En sak man kan trycka på när det inte gick bra är att vi tog för många utvisningar, nu är vi mer disciplinerade och tar färre utvisningar.

Båda lagen drabbades av tunga skador. I Djurgården tvingades lagkaptenen och forwardsstjärnan Jacob Josefson kliva av och spelade inte i tredje perioden.

Rögle blev av med tre spelare under matchens gång, Lucas Ekesthål-Jonsson, Adam Tambellini och Adam Edström tvingades alla bryta matchen skadade.

Rögle har plockat in Joey LaLeggia från Kanada och han väntas ansluta nästa vecka.

– Vi är kort om folk, men samtidigt ger det andra chansen att ta större ansvar. Vi får en bra förstärkning; en spelare jag mötte när jag spelade i AHL och som är väldigt skridskostark, säger Niklas Hansson som hoppas på revansch på torsdag då lagen möts igen.