Decimerat Västerås skakade Villa

Ett sjukdoms- och skadeskjutet Västerås skakade serieledande Villa/Lidköping i bandyns elitserie. Men fem raka Villamål gjorde att laget vände underläge till 5–3-seger.

Tränaren Michael Carlsson var nöjd över att hans Västerås kunde skaka serieledande Villa/Lidköping. Arkivbild.

Tränaren Michael Carlsson var nöjd över att hans Västerås kunde skaka serieledande Villa/Lidköping. Arkivbild.

Foto: Pernilla Wahlman/TT

Sport2021-01-05 20:50

Västerås åkte till den svåra bortamatchen i Lidköping med bara två avbytare på grund av skador och misstänkta coronafall.

Tränaren och förre anfallsstjärnan Michael Carlsson, 48, fanns ett tag med i laguppställningen – men ströks strax innan avslag.

– Det var aldrig aktuellt att jag skulle spela, men det gjorde att det flyttades lite fokus, sade Carlsson till Sportbladet Play.

Trots manfallet chockstartade seriesexan och efter mål av Robin Andersson och Magnus Joneby ledde Västerås med 2–0 efter tolv minuter.

– Killarna var fantastiska och vi hade ju en hörna i ribban fram till 3–0, sade Carlsson.

Villa vände dock snabbt – och gjorde fem raka mål. Christoffer Edlund gjorde ett äkta hattrick och Joel Broberg följde upp med två mål, 4–2 precis före paus och 5–2 precis efter. Robin Andersson blev tvåmålsskytt för Västerås när han fastställde 5–3.

– Det är grymt bra att vrida runt när de leder med 2–0, sade Villa/Lidköpings lagkapten Martin Karlsson.

Villa leder elitserien med sex poängs marginal till tvåan AIK som dock har tre matcher mindre spelade. De två tätlagen möts i Stockholm på lördag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!