Så rankar vi lagens klubbmärken: "Sticker ut"

Vimmerby Tidning har rankat klubbmärkena för de vinteridrottande lag i vårt upptagningsområde. Bland de tio är det verkligen ett märke som sticker ut, som av alla sju reportrar fick högsta betyg, en femma.

Vi har rankat klubbmärkena hos våra lokala vinterlag. Vimmerby Hockey toppar listan, före Målilla Bandy och Varta BK.

Vi har rankat klubbmärkena hos våra lokala vinterlag. Vimmerby Hockey toppar listan, före Målilla Bandy och Varta BK.

Foto: Arkiv

Sport2023-02-10 19:45

Vad är egentligen betydelsen av ett klubbmärke,? Tja, många har det kärt, vissa andra kanske inte tänker på det. Hur som helst...nu har vi rankat vad vi tycker om utseendet.

Betygsskalan har varit från 1 till 5 där 5 är snyggast. Utifrån reportrarnas betygsättningar har ett snittbetyg räknats ut. Vi som rankat dem är Haris Dreco, Torbjörn Allvin, Magnus Strömsten, Michael Nordin, Sofie Olsson, Rebecca Forsgren Malmström och Johannes Widergren.

1) VIMMERBY HOCKEY

Snittbetyg: 5,0

Så röstade reportrarna: 5–5–5–5–5–5–5

Kommentar: Klockren logga, på alla sätt. Vi är rörande överens om att det är den snyggaste loggan bland de lokala vinterlagen. Tigern i mitten passar perfekt in. Det är i mångt och mycket just den som gör loggan. Snyggt typsnitt på bokstäverna och bra att få med året då föreningen startades. Det märks att man jobbat med detaljerna. VH:s klubbemblem har allt.

undefined
Vimmerby Hockey.

2) MÅLILLA BANDY

Snittbetyg: 3,9

Så röstade reportrarna: 5–4–5–4–3–2–4

Kommentar: Det klassiska lodjuret. Här har vi ett snyggt klubbmärke! Men vet ni vad som saknas? Årtalet, såklart! Målilla Bandy får ändå ett högt betyg för sin logga, som har det mesta. Snyggt med texten under lodjuret och stjärnan som pricken över i:et. 

undefined
Målilla Bandy.

3) VARTA BK

Snittbetyg: 3,1

Så röstade reportrarna: 4–5–4–3–2–2–2

Kommentar: Vattendelare. Uppe på toppbetyg hos vissa, medan den inte alls går hem hos andra. Det är förståeligt. Uppskattar man fler olika färger och ett udda klubbmärke, så är Vartas bra. Är man lagd åt andra hållet, så är det ingen höjdare. Det är faktiskt lite för mycket som händer för att loggan ska vara i den absoluta toppen. Tanken är ändå bra och det är roligt att se något annorlunda.

undefined
Varta BK.

4) RIMFORSA IF

Snittbetyg: 2,7

Så röstade reportrarna: 2–1–4–3–3–3–3

Kommentar: Här har vi en klassiker. Man har sett liknande loggor – och de ser oftast bra ut. Svart, vitt och gult (guldigt?) går perfekt ihop. Även om det är snyggt, så är det för simpelt för att förtjäna ett högre betyg. 

undefined
Rimforsa IF.

5) HULTSFREDS HF

Snittbetyg: 2,7

Så röstade reportrarna: 2–2–4–3–3–2–3

Kommentar: En logga som är tydlig. Man förstår vad det handlar om direkt. Färgerna är snygga och figuren i mitten funkar. Känslan är ändå att något saknas. Är det typsnittet? Eller något annat? Det är svårt att sätta fingret på det. Hade man velat ha in lite vit färg någonstans? Kanske. Snittbetyget vittnar om att det är en logga som håller måttet – men som inte riktigt sticker ut.

undefined
Hultsfreds HF.

6) VIRSERUMS SGF

Snittbetyg: 2,6

Så röstade reportrarna: 3–3–3–1–4–2–2

Kommentar: Enkelt och tydligt. Tyvärr känns den lite för platt. Hade mått bra av något runt cirkeln på utsidan, för att ge loggan ett lyft. Sett till färgerna så har man lyckats bra. Blått och vitt blir oftast snyggt. Snittbetyget är verkligen talande för VSGF:s klubbmärke.

undefined
Virserums SGF.

7) VIMMERBY IBK

Snittbetyg: 2,4

Så röstade reportrarna: 2–2–1–2–3–4–3

Kommentar: Hade inte den här loggan varit snyggare utan klubborna? Jo, det är mycket möjligt. Den håller ändå en bra standard, men är lite för tråkig. Dessutom ser det mer ut att föreställa klubbor för bandy – och inte innebandy. Kan uppskatta att man håller sig till enkelheten, med svart och vitt och en tydlighet i mitten med "VIBK" och "1988". 

undefined
Vimmerby IBK.

8) VIMMERBY BK

Snittbetyg: 2,1

Så röstade reportrarna: 2–1–2–2–3–3–2

Kommentar: Här finns mer att önska. Visst, tanken är god med de två käglorna som bildar ett "V". Att året 1965 är med förtjänar också en guldstjärna. Tyvärr känns det lite för tråkigt. Dessutom ser det vid första anblicken ut som att det står "BVK" – och inte "VBK". Gillar inte heller att man har både hela namnet och förkortningen i loggan.

undefined
Vimmerby BK.

9) HM IS

Snittbetyg: 2,0

Så röstade reportrarna: 1–2–3–2–2–2–2

Kommentar: Här har någon tänkt till lite, vilket gillas. HM IS har både innebandy och fotboll. Varför inte slå ihop de två sporterna i loggan? Bra tanke, sämre utförande. Det blir lite för plojigt. Visst, den blåa färgen finns i bakgrunden... Men ska inte den finnas med i loggan mycket tydligare?

undefined
HM IS.

10) IBK SVALA

Snittbetyg: 1,4

Så röstade reportrarna: 1–1–2–1–1–2–2

Kommentar: Nej, det här klubbmärket flyger inte. Typsnittet är alldeles för "Paint"-aktigt och platt, helt enkelt. Svalan gör ändå att något händer – men den är inte särskilt vacker den heller. Hade varit klockrent om man bara körde en fin svala som klubbmärke, med en liten text någonstans. Det här känns inte som ett klubbmärke.

undefined
IBK Svala.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!