Därför trampade jag vovven på svansen

Back to the reality. Jodå. Nu är semestern över och sommaren lackar – hemska tanke – mot sitt slut. Känns ändå skönt att inte den där storväxta hunden bet mig i benet.

Foto:

Sport2019-07-30 08:05

Låånga, sköna dagar på stranden. En hög med böcker som bara väntat på att få slukas. Inte minst då Jöns Hellsings debutroman ”Händig man sökes” (en titel som inte direkt är träffande för mig...). Värme och stekande sol. Så har en del av semesterperioden varit. Och såklart har det blivit ett par utflykter också, bland annat till Helsingborg i två vändor. Den staden slutar aldrig att överraska mig. Det finns alltid något nytt att upptäcka, som hamnen i stadsdelen Råå. Oj, oj så mysigt.

Kanske att jag också fann en blivande landslagsspelare på sista trippen när jag såg HIF ta emot Sirius på Olympia. Helsingborg vann, men det var Uppsala-laget som imponerade. Mittbacken Kebba Ceesay överglänste landslagsikonen Andreas Granqvist med hästlängder. Allra bäst var ändå Sirius spelmotor på mittfältet, Elias Andersson. Vilken blick, vilken vänster, vilka passningar. Han måste bara vara landslagsaktuell snart.

Vi avrundade Skåneresan med att ta en vända till stranden i Domsten, strax utanför Helsingborg. Ni vet där komikern Nils Poppe bodde. Där hände det mycket inom loppet av bara några ynka minuter. Först hittade jag inte min telefon. När jag några sekunder senare låste upp bilen, så började larmet på min Volvo av någon outgrundlig anledning tjuta högt och frenetiskt. ”Faan också, så pinsamt”, tyckte jag. Värre skulle det bli. I min iver att leta efter min telefon, råkade jag trampa en stor brun hund på svansen, som vrålade ut sin smärta. Allas blickar vändes mot mig igen. De undrade nog, med all rätt, vad det var för idiot som störde deras sköna strandhäng. Jag försvann snabbt därifrån, trots allt glad i hågen efter funnen telefon och att inte den där oskyldiga hunden bet mig i benet.

På tal om Råå, så var länge Råå IF det fotbollslag som hade lockat flest åskådare till klassiska fotbollsarenan Vimarvallen. När de gästade Vimmerby och VIF 1951, så kom 2 185 åskådare till arenan. Numera spelar VIF som bekant sina hemmamatcher på konstgräs, på Ceos. Det är verkligen hög tid att byta ut det gräset snart. Det börjar bli riktigt slitet. Jag märkte själv hur svårspelat det är när vi var där och lirade för ett tag sedan. Antar att det finns en klar tidsplan för byte av konstgräset.

Till sist:

Grattis Rasmus Rosin. Färsk JSM-vinnare i golf. Vilken bedrift!

Och vem är egentligen vem? Kika in lokale fotbollsprofilen Christian Simonsson och Malmö FF-dansken Anders Christiansen. Lika som bär, eller hur.

Krönika

Torbjörn Allvin
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om