Bröt med Linköping – vittnar om osämja

Emma Holmgren, 23, lämnade Linköping för nykomlingen Uppsala. En av orsakerna var att hon mentalt inte mådde bra i laget, något hon vittnar om för Dagens Nyheter. –För mig är det viktigt att man hälsar på alla när man kommer in i omklädningsrummet, säger målvaktstalangen till tidningen.

Emma Holmgren. Arkivbild.

Emma Holmgren. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Sport2020-06-26 22:30

Emma Holmgren gjorde sportsligt en bra säsong i Linköping i fjol med bara 15 insläppta mål på 18 matcher. Men i det underpresterande stjärnlaget, som slutade femma, fanns det friktioner. I vintras bytte hon till nykomlingen Uppsala.

För Dagens Nyheter vittnar hon nu om osämja i Linköping. Något som ledde till att målvaktstalangen tog till psykologhjälp.

"Ingen glädje"

– Hos psykologen identifierades att det inte fanns någon glädje i mitt arbete. Lagandan betyder betydligt mer än jag trodde, säger hon till tidningen och fortsätter:

– För mig är det viktigt att man hälsar på alla när man kommer in i omklädningsrummet, att man firar matcher tillsammans och verkligen kämpar på planen, att man spelar som ett lag.

På frågan om det inte var så i Linköping svarar hon:

– Nej, det fanns orsaker till varför jag bröt mitt kontrakt. Jag vill att alla i laget ska älska att spela fotboll tillsammans.

"Har mycket rätt"

Linköpings huvudtränare Olof Unogård slår inte ifrån sig kritiken.

– Tyvärr har hon mycket rätt i sin analys. Det var en grupp som inte drog helt jämnt och vi uppträdde inte som ett lag alla gånger, säger han till DN , och menar att det är en helt annan sammanhållning i laget i år.

– Eftersom vi har haft stor spelaromsättning har vi fått in många nya spelare i truppen. Där har vi varit mycket noggrannare i år kring vilka spelare vi tar in. Vi har lagt mycket tid och pengar på att träffa personen bakom spelaren innan vi skriver ett kontrakt. Det har varit mer som en riktig anställningsintervju. Vi frågar oss: Vad har den här personen för värdegrund? Rimmar det med den värdegrund vi vill stå för?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!