Blackstenius ansluter till Blågult

Kosovare Asllani är tillbaka i träning och ser ut att vara redo för spel i EM-kvalmatchen mot Lettland. Det är däremot inte Stina Blackstenius, trots att anfallaren är symptomfri och har fått ett negativt svar på sitt covid-19-test. –Hon är inte aktuell för spel, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Kosovare Asllani tränar med landslaget efter att ha rehabtränat de första dagarna av landslagssamlingen.

Kosovare Asllani tränar med landslaget efter att ha rehabtränat de första dagarna av landslagssamlingen.

Foto: Adam Ihse/TT

Sport2020-10-21 11:45

Göteborgsanfallaren Stina Blackstenius kan ansluta till landslagstruppen. Efter att ha haft känningar av halsont är hon nu symptomfri och efter ett negativt svar från tisdagens provtagning för coronaviruset är hon välkommen in i EM-kvalbubblan.

”Stina ansluter till truppen här i kväll”, skrev Svenska fotbollförbundet i ett uttalande på onsdagskvällen.

Men Blackstenius kommer inte att spela hemma mot Lettland på torsdagen.

Aktuell mot Island

– Hon är inte aktuell för spel i morgon, vi bedömer både att vi har kvalitet i truppen och att hon inte har tränat fotboll med oss de här dagarna, säger Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson dagen före match.

Blackstenius är däremot aktuell till gruppfinalen mot Island på tisdag, som även den spelas i Göteborg.

Asllani tillbaka

En som ser ut att kunna spela redan mot Lettland är Kosovare Asllani. Real Madrid-mittfältaren tränade på egen hand de första två dagarna av samlingen och uttryckte själv osäkerhet kring om hon skulle hinna bli redo i tid till matchen. Men på onsdagens träning på matcharenan Gamla Ullevi i Göteborg fanns hon åter med på planen.

– Alla var i gång i träning. Vi stämmer alltid av med det medicinska teamet efteråt, bland annat hur de reagerar på den sista träningen, och så är det även nu. Så då vet jag mer i kväll, säger Peter Gerhardsson.

Fakta: Sveriges EM-kvaltrupp

Målvakter: Zecira Musovic, Rosengård, Jennifer Falk, Göteborg, Emma Holmgren, Uppsala.

Försvarare: Jessica Samuelsson, Rosengård, Magdalena Eriksson, Chelsea, Hanna Glas, Bayern München, Amanda Ilestedt, Bayern München, Jonna Andersson, Chelsea, Linda Sembrant, Juventus, Nilla Fischer, Linköping, Nathalie Björn, Rosengård.

Mittfältare/anfallare: Kosovare Asllani, Real Madrid, Sofia Jakobsson, Real Madrid, Caroline Seger, Rosengård, Julia Zigiotti Olme, Göteborg, Lina Hurtig, Juventus, Mimmi Larsson, Rosengård, Stina Blackstenius, Göteborg, Anna Anvegård, Rosengård, Filippa Curmark, Göteborg, Julia Roddar, Göteborg, Olivia Schough, Djurgården, Loreta Kullashi, Eskilstuna, Pauline Hammarlund, Göteborg, Rebecka Blomqvist, Göteborg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!