Bergström sänkte tidigare klubben

Två ex-Hammarbyare var med och såg till att Sirius besegrade gästerna från Stockholm på annandagen. Ted Bergström stod för två assist och ett mål mot sitt gamla lag.

Tillsammans i Hammarby förra säsongen. Idag sänkte David Thorén och Ted Bergström sitt gamla lag.

Sport2020-12-26 15:20

Sirius inledde starkast på ett vintrigt Studenternas IP. Ted Bergström, som kom till Sirius från just Hammarby den här säsongen, satte 1–0 på straff i den 8:e minuten. Drygt en minut senare utökade en omarkerad Ted Haraldsson på en assist från Nils Bergström.

Hammarby reducerade till 1–2 innan David Thorén, även han ny från Hammarby, kunde utöka Sirius ledning ytterligare. Thorén fick stå helt fri precis framför mål och kunde lägga in bollen, på en assist från Ted Bergström och Sirius fick gå till halvtidsvila i 3–1-ledning

Bergström framme igen

Bergström gjorde en säsong i Hammarby och fick inte förnyat kontrakt inför denna säsong.

– Det finns väl egentligen inte någon revanschlust men det är alltid roligt att göra mål på en före detta klubb, säger Ted Bergström i Sportbladet Play i paus.

Vid Siriusledning med 3–2 var Bergström framme igen, den här gången assisterade han backen Jerker Ortman som kunde lägga in 4–2 i samma sekund som Hammarbyförsvaret insåg att han åkt upp och ställt sig fri.

Sirius vann till slut med 5–3.

Villa slog Västerås

Efter en jämn inledning och likaläge, 1--1, fram till den 20:e minuten mellan Västerås och gästande Villa Lidköping tog Villa över totalt. I paus ledde gästerna med 5–1.

Villa utökade ytterligare innan Måns Engström satte 2–6 på en hörna. Men 20 minuter senare kom 7–2 till Villa genom ett riktigt vackert spelmål. Tim Persson åkte upp och slog iväg bollen bakom ryggen till Martin Karlsson som skickade den vidare till Christoffer Edlund som kunde lägga in bollen i mål.

Därefter kom tre snabba mål från Västerås och när Magnus Joneby satte 5–7 i den 84:e minuten var det plötsligt match igen. Men man kom inte närmare än så. För i den 88:e minuten gjorde Christoffer Edlund sitt tredje mål för matchen och fastställde slutresultatet 8–5.

Jämn tillställning i Söderhamn

Även i Söderhamn blev det en jämn match. Broberg tog ledningen flera gånger om men Sandviken kom hela tiden ikapp. Vid Broberg-ledning med 4–3 i den 78:e minuten lyckades Sandviken på nytt kvittera, efter en märklig situation. Oscar Stadin drog iväg ett skott mot mål som gick via en medspelares skridsko. Broberg protesterade men domaren bedömde att det inte var någon sparkrörelse eller medveten vinkling och godkände målet. Därefter följde ett hetsigt spel med många utvisningar och farliga chanser men 4–4 stod sig och lagen fick dela på poängen.

– Jag är besviken. Jag tycker inte vi gör någon bra match alls. Vi ska vara glad att vi får en poäng, säger Sandvikens Linus Forslund i Sportbladet Play.

Denna klassiska bandydag bjöds det på ytterligare två matcher i elitserien. I Vänersborg besegrade hemmalaget gästerna Frillesås med hela 9–0. I Vetlanda blev det något jämnare men det var till slut Motala som vann med 10–6.