Bergstrand: "Någon form av julafton"

När midsommarfirandet knappt hunnit lägga sig pratar Djurgårdens tränare Kim Bergstrand redan om julen. –Vi har någon form av julafton där vi delar ut... åtminstone två av de tre målen är rena bjudningar från oss, säger han efter 0–3-förlusten mot IFK Norrköping.Besöket på Östgötaporten gav ett tydligt besked. Den regerande mästarklubben har en del att fila på.

Djurgården var steget efter IFK Norrköping. Här jagar mittbacken Erik Berg IFK Norrköpings målskytt (1–0) Christoffer Nyman på Östgötaporten.

Djurgården var steget efter IFK Norrköping. Här jagar mittbacken Erik Berg IFK Norrköpings målskytt (1–0) Christoffer Nyman på Östgötaporten.

Foto: Stefan Jerrevång/TT

Sport2020-06-21 18:05

För första gången sedan i augusti 2018 står Djurgården med två raka förluster i allsvenskan. Efter 1–2 hemma mot Örebro kom en rejäl, andra propp.

1–5 på de två senaste matcherna är förstås långt från den serieinledning Bergstrand och hans tränarkollega Thomas Lagerlöf såg framför sig för åtta dagar sedan.

En smärre kris redan nu hos den regerande mästarklubben?

Så illa är det inte – men det finns ett och annat att jobba med ute på träningsanläggningen på Kaknäs den kommande veckan.

"Tafatta ingripanden"

Bergstrand:

– Spelmässigt är det inte så tokigt, men däremot några extremt tafatta ingripanden som gör att det blir så stora siffror. Norrköping är ett bra lag och man har absolut inte råd att bjuda på någonting. Då blir det tufft. Vi har lite att jobba med, men helheten är inte så dålig som det kanske ser ut.

– Till stora delar anser jag att det är en jämn match. Norrköping är lite bättre i början men vi jämnar ut spelet. De är i bra form, de är kaxiga, de har flera spelare som jag tycker sticker ut. Jag tycker att vi hanterar det ganska bra, men vi hade behövt få in ett mål för att få kontakt, säger Kim Bergstrand.

Och fortsätter:

– Vi är inte så mycket sämre än i fjol, inte spelmässigt. Men vi bjuder på för enkla saker och inte är riktigt skarpa. Vi måste skärpa till oss. Matcher avgörs i straffområdena och ger man bort så mycket som vi gjorde blir det jobbigt.

Bjudningarna han refererar till är främst Rasmus Lauritsens 2–0. Den nickstarke mittbacken fick ganska ostört sätta pannan till Sead Haksabanovics hörna.

Och vid Jonathan Levis 3–0 var försvaret vidöppet.

Berg självkritisk

Erik Berg och Elliot Käck var nya från start i backlinjen jämfört med den elva som inledde mot Örebro i förra matchen.

Berg var självkritisk efter förlusten.

– Egentligen är det tre situationer som vi normalt inte släpper in mål på. Det är klart att det är tungt eftersom jag tycker att vi gör en ganska bra match, speciellt i andra halvlek.

TT: Är det kollektivet som inte är riktigt synkroniserat eller är det individuella misstag?

– Det är väl en kombination, men vi har haft en väldigt lång försäsong och borde vara samspelta.

TT: Andra raka förlusten. Hur ser du på det?

– Det är klart att det är tungt. Man vill aldrig förlora matcher. I dag spelar vi ändå ganska bra och det får vi ta med oss. Det finns inget annat att göra. Man kan inte gå och gräma sig för att man förlorat två matcher i rad. Vi ska absolut inte vara oroliga. Vi är ett bra lag, men i vissa matcher rullar det inte ens väg, säger Erik Berg.

TT: Vad säger du om IFK Norrköping?

– Ett bra lag med många duktiga spelare. Det är kul att se att det finns många bra spelare i Sverige.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!