Bandy och hemvändarmatcher i Återblicken

En Återblick på vad som hände i den lokala sporten i juletid innehåller en hel del bandy och dessutom julamatcher i såväl ishockey som innebandy. För 30 år sen briljerade bland annat Tomas Rundqvist i ishallen.

Hemvändarlaget i hockey för 30 år sedan och i innebandy för 20 år sedan och så lite Annandagsbandy är lite av vad som återfinns i Återblicken.

Hemvändarlaget i hockey för 30 år sedan och i innebandy för 20 år sedan och så lite Annandagsbandy är lite av vad som återfinns i Återblicken.

Foto: Arkiv

Sport2021-12-26 12:00

För 10 år sedan:

* IK Oskarshamn med Vimmerbykillen Linus Hultström i laget, som var inlånad från Linköping, vann mot Leksand hemma. 5–2-segern var lagets femte raka i Hockeyallsvenskan och det var livat på läktarna med 3 275 åskådare. "Publikstödet betyder mycket. Man blir extra taggad när det är fullt med folk", sa Linus Hultström.

* När Åsa Svensson från Mariannelund red sin egentränade Loc Egon till seger i Eskilstuna nådde hon som första montéryttare i Sverige upp till 100 segrar. Det var en perfekt avslutning på ett rekordår för Svensson som vann 35 av 100 lopp hon red under 2011. Det gjorde att hon dessutom blev ryttarchampion på åtta olika banor under året. Största segern kom med Hot Tub i SM.

undefined
Åsa Svensson nådde 100 segrar i monté för 10 år sedan.

* Målilla Bandy mötte Tjust på hemmais i Annandagsderbyt och föll med 6–3. Mikhail Mokhov gjorde två av Målillas mål och Petter Johansson det tredje i en match som var jämn. Kvarten kvar stod det 3–3, men sedan drog Tjust ifrån. "De var lite hetare och mer effektiva än oss", konstaterade Målillas tränare Peter Dalsmyr.

* Vimmerby Hockey laddade för Allettan och var på jakt efter förstärkningar på spelarfronten. Björn Jonasson tränade med laget och övervägde att lämna Nacka till fördel för VH. "Jag diskuterar med flera klubbar och håller dörren öppen för Vimmerby", sa han.

undefined
Bandyderby mellan Målilla och Tjust för 10 år sedan.

För 20 år sedan:

* Gullringen fick en julklapp i form av att Michael Kennmark valde att förlänga trots att han tänkt lägga skorna på hyllan. "Det känns fel att lämna nu när jag var med om att skjuta ner Gullringen en serie", sa Kennmark.

* Christmas Team besegrade Vimmerby Hockey i juldagsmatchen med 8–6. Matchen stod och vägde vid 6–6, men då klev Fredrik Jaensson fram och avgjorde med en avgörande passning och ett mål. Johan Hoffstedt 2, Martin Johansson 2, Magnus Karlsson, Andreas Strömdahl, Tomas Carlsson och Fredrik Jaensson stod för det vinnande lagets mål.

undefined
Fredrik Jaensson och Johan Hoffstedt avgjorde för Christmas Team för 20 år sedan.

* Vimmerby IBK hade bättre lycka i sin match mot Hemvändarna på Annandagen. VIBK gjorde ett ryck från 4–4 till 8–4 tack vare den nykomponerade kedjan med Johan Astbrant, Jonas Elofsson och Niclas Nilsson och vann matchen med 10–6.

* Efter en tung start på säsongen valde Tony Pettersson att lämna uppdraget som tränare för Målilla Bandy. Förlusten mot Järhaga med 5–2 på Annandagen blev hans sista match. "De sportsliga framgångarna har uteblivit. Något måste hända och då tog jag konsekvenserna och sade upp mitt kontrakt", sa Tony Pettersson.

Ny tränare blev Christer Eriksson som hade klart för sig hur man skulle vända trenden. "Vi behöver kontinuitet och trygghet i vårt spel", sa han.

undefined
Hemvändarlaget som mötte Vimmerby IBK för 20 år sedan.

För 30 år sedan:

* Nästan 1 000 åskådare i ishallen såg hemvändarlaget anförda av Tomas Rundqvist besegra VIF med 4–3. Matchen svängde flera gånger om och dryfga minuten från slutet kom avgörande då Rundqvist spelade fram Mikael Johansson som blev matchvinnare. Tomas Rundqvist gjorde två av målen och Christian Helgesson ett för hemvändarna. VIF:s mål gjordes av Thomas Carlsson 2 och Joacim Norell.

För 40 år sedan:

* Virserum Hockey besegrade Vimmerby IF i en DM-match på bortais med 6–3. Det var första segern för Virserum i det fjärde mötet mellan lagen under säsongen. Målen för Virserum gjordes av Håkan Blomberg 2, Lars Karlsson, Mats Karlsson, Roger Leek och Tonny Johansson.

Hemvändarlaget som spelade julmatch i ishallen för 30 år sedan.
Hemvändarlaget som spelade julmatch i ishallen för 30 år sedan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!